Tornado niet meer op Olympische Spelen van 2012

Tornado niet op Olympische SpelenIn het Portugese Estoril heeft de ISAF (internationale zeil federatie) zonet de tien soorten evenementen bekend gemaakt voor de Olympische Spelen van 2012.
Het zeilen gaat terug van elf naar tien medailles.

Afgevallen is het catamaranevenement dat in 2008 nog wordt ingevuld door de Tornado klasse. Nieuw is het Matchracen voor vrouwen. Dit voorstel moet formeel nog goedgekeurd worden door het IOC.

De tien zeilevenementen van de Olympische Spelen van London in 2012 zullen gezeild worden in Weymouth en Portland. In november 2008 zal de ISAF de boten voor deze tien evenementen selecteren.

 1. Eenpersoonsboot - mannen
 2. Eenpersoonsboot (zwaar) – mannen
 3. Tweepersoonsboot – mannen
 4. Tweepersoonsboot (high performance) – mannen
 5. Windsurfer – mannen
 6. Kielboot – mannen
 7. Eenpersoonsboot - vrouwen
 8. Tweepersoonsboot – vrouwen
 9. Windsurfer – vrouwen
 10. Kielboot match racing – vrouwen

De Nederlandse bondscoach Jaap Zielhuis zei: "Wij willen de beste zeilers opleiden en dat staat los van het soort boot. Wij kunnen ons aanpassen aan een ander type. Maar ik moet zeggen dat deze keuze goed aansluit bij ons huidige beleid, waarin we veel energie steken in de Yngling, Finn, 470 en de Laser klasse. Het lijkt erop dat die allemaal terugkomen. Dus met het oog op de volgende spelen is dit gunstig voor ons."

Foto © Belset vzw

Auteur:

 • Een correspondent

  Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: