Kerstrace Colijnsplaat: dé kermiskoers onder de zeilwedstrijden

Kerstrace ColijnsplaatVan de Kerstman ter plaatse:

De 17de Kerstrace op zaterdag 15 december 2007 wordt een rustpunt in winter-zeilseizoen want tegenwoordig zijn bijna alle grote wedstrijdzeilers aanwezig op de Zeeuwse wateren. Vooral om zich klaar te maken voor het nieuwe zeilseizoen en voor sommige vormen de winter zeilwedstrijden zelfs het zeilseizoen.

De Kerstrace is wereldberoemd in Zeeland om zijn gezellige prijsuitreiking en de speciale starten, en daar is tot de dag van vandaag niks aan veranderd. Het gaat voornamelijk om de gezelligheid en toch een lekker dagje zeilen.

Een aantal jaren geleden werd de Kerstrace nog aangekondigd als de "Tettenrace". Waarom kan je lezen in de zopas verschenen historiek van de Kerstrace.

Pronostiek van de Kerstman

Het winterzeilseizoen in Colijnsplaat met de Goofies Races is druk en de toon is reeds gezet. In de ORC-CLUB 1 is het stuivertje wisselen tussen de STORTEMELK (X-43) van Frans de Vries Lensch en de CHECKMATE (Swan 45) van Peter de Ridder.

In de ORC-CLUB 2 is de SLAINTE (Salona 37) met het Clubracer Team in competitie met de SWITCH van Kees Meijer (Dehler 36) en de ABOEN (Stern 33) van Johan Bol.

In de ORC-CLUB 3-5 klasse zijn VANILLA (X-332) en de BEAU BATEAU (First 310) in een hevige strijd verwikkeld. Vorig jaar had de BEAU BATEAU nog een verdienstelijke tweede plaats in de Kerstrace.

Ook in de ongemeten klasse zijn er verrassende nieuwkomers zoals de XENWEG (X-43) van Mario De Brie en de HAWK (Sigma 36) waar rekening mee gehouden moet worden.

Het zal de verschillende deelnemers veel aangelegen zijn om toch een keer een kermiskoers te winnen en met één van de vele mooie prijzen aan de haal te gaan en niet te vergeten om in de avonduren op het podium te staan in de jachtclub Colijnsplaat samen met de Kerstman en zijn lekkere assistente.

Fotowedstrijd Kerstrace 2007

Nieuw dit jaar is dat de kerstman ook nog een extra prijs gaat weggeven voor de meest originele en ludieke foto die tijdens de 17de kerstrace a.s. zaterdag wordt gemaakt. Een deskundige jury zal bepalen wie de prijs krijgt. Uitreiking van deze prijs is tijdens de eerste Goofies race in 2008.

Inschrijven voor de Kerstrace kan nog tot 14 december via: www.kerstrace.nl

De Kerstman.

Foto: archief Kerstrace 2006

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: