Franck Cammas gaat buitenaards

Franck CammasKan vreemd klinken, ik geef het toe, maar het verhaal is eenvoudig: Franck Cammas, schipper van de GROUPAMA 3, ligt in Lorient op een gunstig weervenster te wachten om een aanval in te zetten op het ‘bemande’ record van de ORANGE 2. Als navigator koos hij Marcel Van Triest, maar die moet nu afhaken ‘om persoonlijke redenen’.

Als vervanger komt Yves Parlier aan boord, die in zeilmiddens beter bekend is als ET, de Extra-Terrestrial.

Deze koosnaam werd hem gegeven omdat hij ‘buitenaardse gaven’ zou hebben om steeds de perfecte weg door de meteokaarten te vinden en routes uit zijn mouw schudt die zijn tegenstanders helemaal niet merken op de kaarten.

Yves Parlier zit de laatste tijd wat in het sukkelstraatje, want zijn revolutionnair catamaran-project ligt wat op apegapen, nadat de REGION AQUITAINE en het bedrijf MEDIATIS hun sponsoring aan het projct stop hebben gezet. Wordt dit de come-back van ET?

www.cammas-groupama.com

Labels

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: