Berenburg Cup: puur winterzeilen met poly-valkjes

Berenburg CupTerwijl aankomend weekend her en der in Nederland zeilers met kajuitboten wedstrijden zeilen, trotseren de instructeurs van zeilschool de Ulepanne in poly-valkjes weer om de Berenburg Cup.
Het ‘stilzitten’ vanwege de weinige wind samen met de lage temperatuur maken de omstandigheden op z’n minst uitdagend.

Het eerste weekend van dit bijzondere winterse zeilevenement werd al in november verzeild.

“Op zaterdag wordt eerst getraind voor de wedstrijden die op zondag worden verzeild. Het hoofddoel van het evenement is om de zeilinstructeurs van de Ulepanne meer te weten te laten komen over wedstrijdzeilen”, aldus organisator Andries Timmer uit Zoetermeer.

Het finaleweekend staat gepland van 18 tot en met 20 januari 2008 maar als door winters weer de veiligheid van de deelnemers in het gedrang komt, of er door een dichtgevroren Slotermeer niet gezeild kan worden staat een reserveweekend gepland van 21 tot en met 23 maart 2008.

www.berenburgcup.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: