Barcelona World Race: en toen waren ze nog met zes

tussenstop Véolia EnvironnementESTRELLA DAMM zag zich dan uiteindelijk toch genoodzaakt uit de race te stappen. De herstelling in Kaapstad aan het gebroken roer krijgt niet de nodige garanties van het landteam om de woeste zuidelijke zeeën te trotseren.

Van de overige zes deelnemers heeft de tweede in de wedstrijd, VEOLIA ENVIRONNEMENT, een tussenstop geplaatst op de Kerguelen Eilanden. Een motorprobleem dreigde de energievoorziening, noodzakelijk voor het operationeel houden van alle systemen aan boord, danig in de war te sturen.

Schipper Roland Jourdain nam het zekere voor het onzekere, en was gelukkig zondagmorgen de wedstrijd terug te kunnen verderzetten. Het was even over middernacht, 00u50 GMT als VEOLIA ENVIRONNEMENT terug de Zuidelijke Oceaan indook. Dertien uur later toonde het positierapport dat Roland Jourdain en Jean-Luc Nélias er alles aan deden om hun opgelopen achterstand zo snel mogelijk te herstellen.

Hugo Boss blijft plankgas gevenHugo Boss blijft plankgas gevenAl zal het niet makkelijk worden de 859 zeemijl op de leider PAPREC-VIRBAC 2 goed te maken. Schipper Jean-Pierre Dick had ook een tandje bijgeschakeld om een ontketende Alex Thompson aan boord van HUGO BOSS van zich af te houden. Deze laatste is blijkbaar vastbesloten zijn reputatie ‘onder alle omstandigheden plankgas te geven’ alle eer aan te doen en is met zijn zwarte IMOCA open 60 genaderd tot op 157 zeemijl.

De hekkensluiters MUTUA MADRILENA en EDUCACION SIN FRONTERAS profiteren ondertussen ook van goede condities om hun snelste gemiddelden neer te zetten. De komende dagen zal echter een krachtig laagdruk systeem ook hen bereiken, zodat ook zij eindelijk kunnen ‘genieten’ van de woeste zuidelijke wateren.

Posities zondag 16 september om 18u00 GMT :
1. Paprec-Virbac 2 DTF niet beschikbaar
2. Hugo Boss +157
3. Véolia Environnement +859
4. Temenos 2 +1168
5. Mutua Madrilena +1991
6. Educacion sin Fronteras +2687

7. Estrella Damm RET
8. Delta Dore RET
9. PRB RET

www.barcelonaworldrace.com

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: