Francis Joyon heeft 7 dagen voorsprong op Ellen MacArthur

IDECFrancis Joyon aan boord van IDEC blijft de zeilrecords aan elkaar rijgen. Welgeteld 7 dagen, 8 uren en 12 minuten had hij nodig om de afstand tussen Kaap de Goede Hoop en Kaap Leeuwin te overbruggen. Dit is maar liefst drie dagen minder zeilen dan Dame Ellen.

Sinds de start van zijn recordpoging telt hij nu een virtuele voorsprong van 7 dagen.
Gi – gan – tisch!

Zelfs sneller dan Orange II

En het wordt nog indrukwekkender als men ziet dat de Franse solo-zeiler zelfs 21 minuten sneller vaart tussen de twee kapen dan een volledig bemande Orange II in 2005. Tot nu toe krijgt het ontwerp van de rode maxi trimaran alle lof : eenvoudig te zeilen, licht, performant maar ook betrouwbaar. Samen met haar gedreven schipper, blijft ze de kleine wereld van het solo oceaanzeilen verbazen.

Concurrent Coville staat vertrekkensklaar

En in die kleine wereld staat nu ook Thomas Coville klaar om aan zijn recordpoging solo rond de wereld te beginnen. De route-planners hebben uitgerekend dat vandaag, maandag 17 december, een stevige oostenwind mag verwacht worden, die de trimaran SODEB’O in sneltreinvaart tot aan de evenaar zou moeten brengen. Wanneer dit meteo-venster bevestigd wordt, zou Coville deze morgen la Trinité sur Mer moeten verlaten om tegen de avond aan de startlijn tussen Ouessant en Cape Lizard te verschijnen. De exploten van zijn collega/concurrent zullen hem zeker motiveren.

www.trimaran-idec.com

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: