Rolex Sydney Hobart Yacht Race: Maximus out!

De Nieuw Zeelandse super maxi MAXIMUS, één van de Rolex Sydney Hobart Yacht Race line honeurs favorieten ligt al uit de race nog voor dat ze begonnen is. Dit keer niet met een gebroken mast maar met een zwaar beschadigde kantelkiel .

Gisterenmorgen tijdens een delivery trip van Auckland naar Sydney heeft de bemanning een PAN PAN signaal de eter in moeten zenden nadat hun duiker beschadigingen aan het complexe kantelkiel mechanisme had vastgesteld.

Deze ochtend is de 30 meter lange maxi dan toch nog op eigen kracht kunnen arriveren in Sydney, wel onder begeleiding van een koopvaardijschip en een politieboot uit Sydney.

In Wooldock werd MAXIMUS uit het water gehesen en grondig geïnspecteerd aan haar kantelkiel. Buckley Systems, de ontwerper en bouwer van de MAXIMUS kantelkiel, vertelde dat de reparaties niet klaar zouden zijn voor de start van de Rolex Sydney Hobart Yacht Race op Boxing Day. Bij Buckley Systems voegde men er wel aan toe dat ze een beter job hadden gedaan dan op de andere maxis (vb. Skandia die zijn complete kantelkiel verloor in de Sydney Hobart race van 2004).

Vorig jaar moest MAXIMUS ook al opgeven wegens mastbreuk.

Foto © David Salter
Meer info: Sydney to Hobart Yacht Race

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: