Berenburg Cup: Bikkelen op het Slotermeer

Afgelopen weekend zeilden instructeurs van zeilschool de Ulepanne onder winterse omstandigheden op het Slotermeer het tweede weekend van de Berenburg Cup.

Zaterdag hebben de teams onder koude maar ideale omstandigheden hard getraind. Zondag troffen de deelnemers de boten in de Luts aan onder een laag ijs. Aangezien ook alle vallen en schoten bevroren waren vertrok de vloot na een uur uitstel toch naar het Slotermeer. Het zijn tenslotte winterwedstrijden!

Ondanks de kou was het fantastisch zeilweer en zijn er drie spannende wedstrijden verzeild. Melissa van Keulen uit Kampen had nog nooit in dergelijke omstandigheden gezeild. “Al het buiswater bevroor direct aan dek en dat maakte het zeilen niet makkelijk, maar wel een unieke ervaring!”.

Het team van Paul Wassink uit Rotterdam deed erg goede zaken en staat op een eerste plaats, gevold door het team van Roderik Vromans uit Lemmer, dat de Berenburg Cup vorig jaar wist te winnen. “De eerste twee teams hebben dit weekend een serieus gaatje geslagen maar daarna zijn de verschillen klein. Het finaleweekend in januari wordt dan ook ongekend spannend”, aldus een enthousiaste Nik Petersen uit Sneek die met zijn team momenteel derde staat.

De spetterende afsluiting van de Berenburg Cup staat gepland van 18 tot en met 20 januari 2008. Als door winters weer echter niet gezeild kan worden staat een reserveweekend gepland van 21 tot en met 23 maart.

www.berenburgcup.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: