Volvo Ocean Race directeur Glenn Bourke neemt ontslag

Glenn Bourke aan het zeilen in een Laster SB 3Zonet bereikte ons via de traditionele perskanalen het bericht dat de 47 jarige Glenn Bourke, wegens familiale redenen, ontslag neemt als algemeen directeur (CEO) van de Volvo Ocean Race organisatie.

Het was een moeilijk beslissing voor Glenn Bourke, die sinds 2002 aan het roer stond van 's werelds grootste offshore oceaan zeilrace.

Glenn Bourke zal in 2008 van Engeland terug naar zijn thuisland Australië verhuizen.

"Glenn has done a fantastic job for the Volvo Ocean Race and for Volvo since 2002 and it’s very sad to see him leave” vertelt gerry Keany, Voorzitter van het Volvo Event Manegement bestuur en Senior Vice President van de Volvo Car Corporation.

"We understand his wish to be closer to his family and children in Australia. We realise that it will be very difficult to find a replacement for Glenn,” vult Keany aan.

Glenn Bourke vertelt dat hij van zijn 5 jarige Volvo Ocean Race loopbaan erg veel genoten heeft

Glenn Bourke tijdens de ABN AMRO persconferentie - 2004Glenn Bourke tijdens de ABN AMRO persconferentie - 2004"I have thoroughly enjoyed the challenges and the responsibility of overseeing the evolution of the race.

"I feel privileged to have been part of the decisions to introduce the Volvo Open 70 rule and to broaden the reach of the race by embracing new territories such as India, China, Southeast Asia."

"I have taken great satisfaction from overseeing the changes in the race, particularly as the sport itself has remained paramount. While it can still evoke the Corinthian spirit of the Whitbread days, it has become one of the world’s great sporting events. I have really enjoyed living and working at the top end of sport."

"I am confident that with the talent, experience and dedication of the people we have in place at Volvo Event Management UK, the 2008-09 iteration of the race will be a resounding success and underpin the Volvo’s status as the world’s premier round the world race."

Familiale redenen speelden een belangrijke rol in de beslissing om ontslag te nemen

"It’s no secret to those people who know me well that being so far away from my family for so many years has been stressful at times. My children are now at an age where I feel I need to be spending more time with them. Ultimately they come first on my list of priorities."

"I am grateful for all the support I have received from the Volvo board and everyone associated with this world-class event over the five years that I have been in charge. I have forged some strong friendships and I take away many fond memories and a sense of pride in what we have achieved in that time."

Over Glenn Bourke

Voordat Glenn Bourke CEO werd van de Volvo Ocean Race organisatie vervulde hij eenzelfde rol bij het Illbruck Challenge syndicaat, de 2001-02 Volvo Ocean Race winnaars.

Glenn Bourke - 1991Glenn Bourke - 1991Als zeiler won Glenn Bourke 3 Laser Wereldkampioenschappen en nam in 1992 deel aan de Olympische spelen in de Finn klasse. In 1996 werd hij Australisch coach.

Glenn maakte de switch van competitie zeilen naar event management door competitie directeur te worden tijdens de Olympische Spelen van 2000 in Sydney.

Ook de America's Cup is geen onbekend terrein voor Glenn Bourke, als verdediger voor Kookaburra in 1987, en als uitdager, tacticus aan boord van Australia One in 1995. Glenn was ook coach van Team Dennis Conner, de New York Yacht Club uitdager voor Louis Vuitton Cup 2002-03 en America's Cup in Auckland.

Foto boven: Glenn Bourke (AUS) aan het zeilen in een Laser SB3 op de The Solent © Rick Tomlinson.

Foto onder: Glenn Bourke aan het Laser zeilen in 1991 © Mark Rothfield

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: