Nederlandse zeilers behalen goede resultaten in Australië en Nieuw Zeeland

Nederlandse zeilers in Olympische Klassen in voorbereiding op WK en Olympische Spelen.

In aanloop naar het WK 470 en het WK RS:X Windsurfen (januari 2008) wisten de Nederlandse top-zeilers en -surfers in Australië en Nieuw Zeeland de afgelopen weken het podium meerdere malen te bereiken. De voorbereidingsperiode voor de Olympische Spelen in augustus 2008 belooft heel spannend te worden.

De broers Sven en Kalle Coster behaalden naast een derde plaats op de Australische kampioenschappen ook brons op de Sydney International Regatta in de 470 Klasse.

Sven Coster: "Wij zijn nu echt aan het fine tunen op weg naar het WK. Sommige dagen gaat het heel goed en andere dagen iets minder, maar dat hoort bij topsport." Sven en Kalle Coster overwinteren in Australië en bereiden zich nu voor op het WK 470 dat van 23 tot 30 januari in Melbourne wordt gehouden.

Zeilsters Marcelien de Koning en Lobke Berkhout trainen samen met de Costers en werden begin december op de Open Australische Kampioenschappen in Sydney eerste in de 470 Klasse. Hiermee zetten zij hun zegetocht voort. De dames zijn in Nederland voor de feestdagen en keren in het nieuwe jaar terug naar de andere kant van de wereld.

Surfer Casper Bouman werd op 16 december derde op de Open Nieuw-Zeelandse Kampioenschappen RS:X Windsurfer in Auckland. Van 10 tot 20 januari wordt daar het Wereldkampioenschap RS:X gevaren. Voor Bouman is dit WK van extra groot belang. De Hagenaar moet zich namelijk nog kwalificeren voor de Olympische Spelen. Dat kan hij in Auckland doen door in het eindklassement bij de eerste vier landen te eindigen.

Ook de andere Nederlandse Kernploegleden zijn bezig met de voorbereidingen op de Olympische Spelen. De Yngling dames zijn in Portimao (Portugal) aan het trainen in condities die het meest lijken op die van China. Van 9 tot 15 februari wordt het WK Yngling in Miami (VS) gevaren.

Pieter-Jan Postma komt morgen terug uit Mati bij Athene waar hij met elf andere Finn-toppers intensief heeft getraind en nieuw materiaal heeft getest. Postma heeft groot vertrouwen in de progressie die hij heeft geboekt. ‘Het was flink rammen, het gas vol open, maar het gaat elke dag beter, beter, beter. Laat het WK maar komen’, zei de enthousiaste Fries. Het WK in de Finn Klasse is van 23 tot 30 januari in Melbourne.

Sebbe Godefroid en Carolijn brouwer behaalden een 5de plaats in de (nog steeds) Olympische Tornado klasse tijdens de Sydney International Regatta.

www.sailsydney.org.au

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: