Goofies Race december krijgt perfecte zeilwedstrijd door pauze in het stormweer

Goofies RaceZeilers praten door hun sport erg veel over het weer. Regen zon en wind zijn bij zeilers voor tijdens en na de wedstrijden een dankbaar onderwerp van gesprek.
Bij de Goofies zeilwedstrijden van december was dat nog extra het geval.

Zaterdag morgen vroeg woei er nog een stormachtige wind. En ook voor zondag werden er buien, regen en zelfs storm met windkracht 9 voorspeld. Daar tussen, precies in de periode van de wedstrijd hadden de 88 deelnemers prachtig zeilweer.

Droog, zonnig en met een windkracht 5 uit het zuidwesten. Zodra de laatste boten gefinisht waren kwamen de eerste buien weer met wind en regen.

Pure mazzel dus voor de organisatoren en de deelnemers.

Door de windrichting kon er ook een prachtige baan worden gezeild met een 2 tal rakken waar gekruist moest worden en het tactische spel met stroom en
tegenstander kon worden gespeeld dat zeilwedstrijden zo leuk maakt.

Daarnaast waren er twee stukken voor- en met ruime wind waar de schippers en bemanningen hun vaardigheden met de spinaker konden laten zien.

RACKAMRACKAMDe RACKAM van E. van Campenhout gestuurd door Michel Lefebvre liet daarbij de spinaker ontsnappen en moest met een van uit de top van de mast flapperende losse spi het in de windse rak varen. Zoiets helpt niet echt om een wedstrijd te winnen.

Samengevat was het een prachtige zeildag op de Oosterschelde.

Een 5 tal boten kon door materiaalpech de wedstrijd niet uitvaren en moest opgeven.

Top 3 uitslagen Goofies Race december 2007!

ORC-Club 1
Bij de ORC-CLUB 1 boten won schipper Peter de Ridder uit Gorkum met de CHECKMATE (Swan 45) voor Ralph Berkmans uit Antwerpen met de ARGENTA (GS 40) en J Verhoef uit Dordrecht met de J-Day (J 122).

ORC-Club 2
Bij de ORC-CLUB 2 boten was de eerste plaats voor Johan Bol uit Goes met de ABOEN (Stern 33) voor Ice en het ClubRacer zeilteam met de SLAINTE (Salona 37) en M de Bat uit Terneuzen met zijn jacht de DIAMOND LIL (HOD 35).

ORC-Club 3-5
Bij de ORC-CLUB 3-5 boten won Niek Spiljard uit Middelburg met zijn boot de VANILLA voor schipper Hans Blaak uit Goes met de AQUAZUL en Henk van Zweden
uit Middelburg die met de BEAU BATEAU 3e werd.

Ongemeten +10 meter
Bij de ongemeten boten langer dan 10 meter won Mark Drontman uit Vught met de Hawk voor Kees van Son uit Voorburg de Greyhopund en Herman Neyaert uit Antwerpen met de Ware Jacob die 3e werd.

Ongemeten -10 meter
Bij de ongemeten boten korter dan 10 meter won het jacht Bolderik van schipper Wim Driessens uit Oelegem Ranst (B) voor schipper C. Deqclerq uit Merksem(B) met de Lecas en Schipper L Schipper uit Goes met de Dame de Meuse.

Onder onze sponsors vind je alle bijlagen met de IRC en ORC-Club uitslagen uit alle klassen.

Omroep Zeeland: Goofies Race op de radio

Bij de bijlagen onderaan vind je ook het Goofies Race radio interview dat zondagmiddag werd uitgezonden op Omroep Zeeland.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: