Barcelona World Race: Paprec-Virbac 2 blijft ongrijpbaar

Paprec-Virbac 2Jean-Pierre Dick en Damian Foxall zijn niet van plan de leiding in de Barcelona World Race zonder slag of stoot af te geven. Op een bepaald moment was hun voorsprong op HUGO BOSS geslonken tot een schamele 12 zeemijl.
Via de video-boodschap kregen ze dan ook nog te horen dat Alex Thompson en Andrew Cape “wat slaap hadden ingehaald en naar films aan het kijken waren”.

Maar de afgelopen 24 uur hebben beide schippers aan boord van PAPREC-VIRBAC 2 hun voorsprong met meer dan 60 mijl vergroot. Makkelijk was het echter niet. De condities waarin ze varen zijn zeer zeer moeilijk.

“Er staat een harde wind, soms meer dan 40 knopen sterk. De golven zijn zeer hoog en het water dat over boord slaat is ijskoud. Zeilen wisselen en maneuvreren aan dek worden hierdoor enorm bemoeilijkt en duurt allemaal net iets langer. HUGO BOSS zienderogen te zien naderen gaf ons behoorlijk wat stress, maar bang zijn we nooit. We weten dat we hen in een rechtstreeks duel kunnen verslaan en dat is wat we de komende weken gaan proberen”, aldus schipper Jean-Pierre Dick.

Temenos IITemenos IITEMENOS II heeft een snelle maar veilige 24 uur achter de rug. De gewonde IMOCA open 60 kende gunstige omstandigheden en kon haar kiel sparen op weg naar Nieuw Zeeland, alwaar een pitsstop gepland is.

MUTUA MADRILENA en EDUCACION SIN FRONTERAS varen nog als enigen in de vloot ten zuiden van de 50 graden breedtegraad, in de ‘Furious Fifties’. En zo ver ten zuiden is het ijskoud, nat en waait het gemiddeld 30 tot 35 knopen, met uitschieters boven de 40 knopen. Sneeuw en ijs op het grootzeil is geen aardigheid en binnenin is alles vochtig, tot de slaapzakken toe. Met andere woorden, barre omstandigheden.

Klassement op 20/12/2007 om 18u00 GMT
1. Paprec-Virbac 2 13’194 DTF (NM)
2. Hugo Boss +84
3. Temenos II +1446
4. Mutua Madrilena +1938
5. Educacion sin Fronteras +2862

www.barcelonaworldrace.com

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: