Jaarprijzen 2007 Watersportverbond en Noordzee Club uitgereikt

Connect LesonalTijdens een feestelijke bijeenkomst van de Noordzee Club op 14 december in Loosdrecht, zijn de jaarprijzen, de wisselprijzen en de Verbondsbezems 2007 voor de gemeten zeiljachten uitgereikt.

In de ORC Club 1 is de Connect Lesonal van schipper Arjen de Zeeuw overtuigend eerste geworden. Werd de Synergia 40 vorig jaar nog Nederlands Kampioen, dit jaar wist de Spaanse schone het hele seizoen consequent bij de eerste drie in de klasse 1 te zeilen.

Tom Stoutenburg, coördinator van de Connect, verraste de sponsoren met een fraai ingelijste poster en riep de aanwezigen op tot een eenduidige oplossing van het IRC/ORC vraagstuk om het wedstrijdveld goed gevuld te houden.

ORC Club 2

De eerste prijs in de ORC Club 2, de Noordzee Beker, is zeer verdiend naar de Rosetta from the Rocks van Radboud Crul gegaan. Crul voer het hele seizoen bijna altijd een eerste plaats.

ORC Club 3

In de ORC Club 3 heeft Geintje van Frits van Dijk de Noordhinder Beker in de wacht gesleept. Een hele prestatie want klasse 3 is met vijftig deelnemende schepen een van de grootste klassen.

ORC Club 4

Een speciale prestatie is gevaren in de ORC Club 4 door L’ Esprit du Morbihan van Vincent de Vries. De L’ Esprit, een ontwerp van Dick Carter, is door de familie De Vries in bijzonder slechte staat uit Frankrijk gehaald en eigenhandig en met hulp van vrienden tot een prachtige klassieke wedstrijdzeiler gerestaureerd.

ORC Club 5

In de ORC Club 5 ging de Maas Prijs voor de tweede keer op rij naar de Impuls van Cock Baas.

Verbondsbezem prijzen

Naast de Noordzee Club jaarprijs ontvingen de eerste prijswinnaars allen de felbegeerde Verbondsbezem van het Watersportverbond voor hun klassenoverwinning.

Noordzee Club wisselprijzen

De Prins Hendrik der Nederlanden Prijs, de prijs voor de persoon of organisatie die een belangrijke (inter)nationale bijdrage aan het wedstrijdzeilen heeft geleverd is uitgereikt aan Ellen en Max Behrend voor hun jarenlange substantiële bijdrage aan het belangrijkste zeezeilevenement in Nederland, de North Sea Regatta.

De Flipperkast, de prijs voor het meest veelbelovende jong talent in het wedstrijdzeilen op jachten is gegaan naar Sander Speet. Hij oogstte veel bewondering van de aanwezigen die de bekendmaking van zijn prijs met een luid applaus beloonden. Met zijn 23 jaar was hij al schipper van een 44-voeter van team Holmatro en wist uitstekende internationale resultaten bij elkaar te zeilen dit seizoen.

Frans Winterswijk (Antares), kreeg de Coolhaas Prijs uitgereikt voor de beste seizoensprestatie van lange afstand zeilraces. Winterswijk kreeg deze prijs voor zijn overwinning in de IRC 2A klasse van de bijzonder zware Fasnet race van dit jaar, en de tweede prijs bij de North Sea Regatta Race.

De Magic Marine Cup voor de beste prestatie bij het shorthanded wedstrijdzeilen is gegaan naar Lucas Schröder voor zijn zevende plaats bij de Mini Transat 6.50. Ook Schröder kon rekenen op een warm applaus van het publiek voor zijn geweldige prestatie.

Ingezonden door: Caroline Steilberg namens de Noordzee Club

Foto via nsr.nl © Richard de Jonghe

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: