Sodeb’O en Thomas Coville geven plankgas richting Evenaar

Sobed'ODrie dagen na zijn start op maandag 17 december om 19u43’21”, in een poging om het solo zeilrecord om de wereld in een trimaran te verbeteren, ligt de 105 voeten lange maxi trimaran SODEB’O, geschipperd door Thomas Coville, op race-schema. De eerste 24 uur heeft hij meer dan 400 zeemijl afgelegd, aan een gemiddelde snelheid van 21,9 knopen. Op dag twee kreeg de Franse schipper af te rekenen met 45 tot 50 knopen wind en golfhoogtes tot 6 meter. Daarbij sloeg de bliksem een paar keer in op de mast, maar elektronica en instrumenten bleven gelukkig gespaard.

In de namiddag kon Coville eindelijk voor het eerst wat slaap inhalen. De condities zouden na die twee moeilijke nachten nu langzaam weer wat normaal moeten worden. Een 15 tot 25 knopen bakstagwind duwden op de derde dag de maxi-trimaran in zuidelijke richting.

Francis Joyon heeft woensdagnamiddag aan boord van IDEC het zuidwestelijke punt van Nieuw-Zeeland gekruist, of 10 800 zeemijlen afgelegd, en is dus ongeveer halfweg. En dit na amper 27 dagen! Vergeten we niet dat het te kloppen record op 71 dagen 14 uren en nog wat staat. Hij blijft indrukwekkende gemiddelden neerzetten, met 530 zeemijl afgelegd in de afgelopen 24 uur.

Thomas Coville weet waaraan hij begin!

www.trimaran-idec.com
www.sobedo-voile.com

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: