Barcelona World Race: leiders halverwege tegen Kerstdag

Paprec-Virbac 2De beide leiders in de Barcelona World Race worden verwacht op Kerstdag de Cook Straat van Nieuw Zeeland in te zeilen. Ze zouden daarmee halverwege de wedstrijd zijn gekomen.

En PAPREC-VIRBAC 2 ligt nog steeds op kop, met zo’n 100 zeemijl voorsprong op HUGO BOSS. Het lijkt wel of beiden hun kat en muis spel blijven verder zetten. Ze hebben de ‘Furious Fifties’ ondertussen verlaten, waar ze in zware condities, met windsnelheden van soms meer dan 45 knopen, elkaar serieus hebben bekampt.

De rest van de vloot zwaar achterop

De als derde geplaatste, TEMENOS II, ligt meer dan 1500 zeemijl achterop. Bovendien moeten zij vanwege een probleem aan de kiel zeker nog een pitstop maken in Wellington, met nog meer tijdsverlies als gevolg.

Aan boord Mutua MadrilenaAan boord Mutua MadrilenaOp de vierde plaats beleefde MUTUA MADRILENA een zeer sterke week in de ‘Furious Fifties’. Ondanks de kou, kon schipper Javier Sanso toch nog genieten:

“We surfen vaak af enorme golven. De boot voelt dan als een surfplank die snelheid oppikt. Je moet wel aandachtig sturen in de juiste hoek ten opzichte van de golf. En af en toe wordt je dan toch eens gepakt door zo een golf. De boot verdwijnt dan praktisch volledig onder water, en remt al trillend zo erg af dat je heel voorzichtig moet zijn niet rondgeslingerd te worden. Na van 20 knopen naar 10 knopen te zijn vertraagd, accelereert de boot dan opnieuw. Heel vermoeiend.”

Hekkensluiter EDUCACION SIN FRONTERAS moest deze week haar eerste storm in de Zuidelijke Oceaan trotseren, en Servanne Escoffier en Albert Bargués deden dat met de glimlach. Zo wat 3000 zeemijl achterop proberen beiden toch zoveel mogelijk ervaring op te doen. Ervaring die hen in hun latere carrière zeker nog van pas zal komen.

Posities op 13 december om 18u00 GMT :
1. Paprec-Virbac 2 DTF 12’153 NM
2. Hugo Boss +106
3. Temenos II +1602
4. Mutua Madrilena +1986
5. Educacion sin Fronteras +3054

www.barcelonaworldrace.com

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: