Zeilteam HBB / SLAM pakt zilver op WK J22 zeilen

Team HBB / Slam pakt zilver op WK J22In een zwaar bevochten strijd met Marc Sadler en Ian Ainsllie, heeft het team HBB / SLAM bestaande uit Jeroen den Boer, Sanne Botterweg, Martijn Punt en Florence van Mierlo in Durban, Zuid Afrika de zilveren medaille behaald op het WK J22 zeilen.

Het WK J22 zeilen begon met een practice race op 16 December. Deze werd gewonnen door het team van Jeroen. Daarna waaide het 2 dagen te hard, met windvlagen van 50 knopen en meer.

Dag 3

De 3de dag kon er dan eindelijk gezeild worden met een 10-15 knopen wind. Met als resultaat een achtste, derde, tweede en eerste plaats, liet het team gelijk zien dat de overwinning in de practice race geen toeval was. In het algemeen klassement stond team HBB / SLAM 2de, 1 punt achter Marc Sadler.

Dag 4

Dag 4 werd gekenmerkt door 20-30 knopen wind met lange golven van drie tot vier meter hoogte. De mooiste down-wind condities die je kunt bedenken. De eerste start was het team te laat en moest er van achter uit het veld naar voren gevaren worden. Aan het eind van de race brak de neerhouder van de mast af. Na de finish was alle tijd nodig om een tijdelijke neerhouder te klussen, waardoor de voorbereiding op de 2de start ongeveer 15 seconden betrof. Ook deze wedstrijd begon het team van Jeroen achteraan. Beide wedstrijden eindigde in een knappe 5de plaats tot verbazing van vele tegenstanders. Marc Sadler voer deze dag een eerste en een tweede plek, terwijl Ian Ainsllie een derde en een eerste plek noteerde. Hierdoor kwam Ian op 2 punten van Jeroen te staan en liep Marc uit naar 7 punten voorsprong.

Laatste dag

Omdat er op de laatste dag nog 4 wedstrijden gepland stonden was alles nog mogelijk. Marc Sadler bleek de laatste dag praktisch onverslaanbaar met drie eerste plaatsen en een vierde. Na de 2de race besloot team HBB / SLAM om vol voor de zilveren medaille te gaan strijden met Ian Ainsllie, die op dat moment maar 1 punt achter hun stond. De derde wedstrijd won Team HBB/SLAM de start van Ainsllie en werd de wedstrijd in volledige matchrace modus uitgezeild. HBB/SLAM werd 3de en Ainsllie 4de. Helaas was er nog 15 minuten tijd voor het wedstrijd comité om ook nog een 4de wedstrijd er uit te persen. Hierdoor mocht een 2de wedstrijd worden afgetrokken. Daardoor kwam Ainsllie plotseling 2 punten voor het team van Jeroen en moest HBB/SLAM in de laatste wedstrijd nog 2 plaatsen voor Ainsllie eindigen om zilver te behalen, of Ainslie buiten de top 8 te zeilen. Dit laatste werd de taktiek voor de finale wedstrijd.

Laatste start

Bij de laatste start kon HBB / SLAM Ainsllie in de wachtkamer parkeren boven het startschip, waardoor het hele veld alvast naar de bovenboei kon vertrekken. Na 45 seconden wachten was Ainsllie het blijkbaar zat en maakte een indring start. Dit was het moment voor Jeroen om protest vlag te zetten en te gaan zeilen voor zilver en Ainsllie al rondjes draaiend achter te laten bij de startlijn. Na wederom een schitterende inhaal race van zowel team Ainsllie als HBB / SLAM finishden de teams op respectievelijk op de vijfde en tweede plaats waardoor Goud naar Team Orion van Marc Sadler, Zilver naar Team HBB / SLAM van Jeroen den Boer, en Brons naar team Eikos van Ian Ainsllie ging.

Tevreden naar huis en vooruitdenken naar 2008

Na een fantastisch evenement is het hele team dik te vreden met het behaalde eindresultaat, en kijkt het nu al weer uit, om in Augustus 2008 de strijd weer aan te gaan op het WK op Lake Ontario, in de staat New York.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: