Zeilteam HBB / SLAM op weg naar J22 Wereldkampioenschap in Zuid Afrika

J22 zeilteam HBB / SLAMVan 14 tot 22 december gaat het Nederlandse J22 zeilteam HBB / SLAM haar wereldtitel verdedigen in Durban, Zuid Afrika. Het team bestaat uit Stuurman Jeroen den Boer, en bemanningsleden Florence van Mierlo, Martijn Punt, Sanne Botterweg.

In 2006 won het team, dat al drie jaar gesponsord wordt door Het Branche Bureau, in het Franse Quiberon het Wereldkampioenschap.

Dit jaar waren de resultaten ook weer veelbelovend, het team won op overtuigende wijze het Europees kampioenschap in Hoorn en de North Sea Regatta in Scheveningen.

Deze maand verruilt team HBB / SLAM het koude water van het Braassemermeer voor het warme zeewater van de Indische Oceaan. Voor de kust van Durban zullen zo’n dertig boten op de valreep van het jaar, strijden om de wereldtitel.

De J22 is een kajuitboot van zeven meter, die met drie of vier man wordt gevaren. De J22 klasse is een enthousiaste klasse waarin veel zeilers van topniveau hun kwaliteiten reeds hebben laten zien. De klasse is zeer actief en er worden veel wedstrijden gezeild gedurende het hele jaar. In de winter wordt er traditioneel door minstens dertig boten gevaren op de Braassemermeer.

De boot is als deklast onderweg op de "Stellenbosch", een stuksvracht/container schip van MACS Shipping en zal na een reis van drie weken langs de Afrikaanse westkust eind november aankomen in Durban.

Team HBB / SLAM zal de eerste dagen benutten om te trainen en zo te wennen aan de locale omstandigheden. Verwacht wordt een vrij stevige wind bij overigens mooi weer met zo’n 30 graden. Voor de kust wordt een Olympische baan uitgelegd, die negen keer gaat worden gezeild. Overigens zijn voor een kampioenschap minstens vier geldige wedstrijden nodig, terwijl er bij negen de twee slechtste resultaten mogen afvallen.

Onder de deelnemers bevinden zich teams uit Afrikaanse landen, Amerika , en drie Nederlandse teams; naast team HBB / SLAM zeilen ook Eelco Blok en Kasper Kieft mee.

De resultaten zijn te volgen via de site www.j22.co.za van de Zuid Afrikaanse J22 Klasse en de Nederlandse klasse organisate www.j22.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: