America's Cup - Peter Gilmour naar Alinghi

  • Author: Yan T.
    Date: do, 01/02/2007 - 13:19

Match race veteraan Peter Gilmour zal de komende maanden met Alinghi gaan zeilen. Brad Butterworth, team skipper van Alinghi heeft Peter aangesproken om te verbeteren wat er (eventueel?) nog te verbeteren valt. Stuurmannen Ed Baird en Peter Holmberg zijn beide al verschillende keren uitgekomen tegen Gilmour en kijken er naar uit om samen met de Australiër te gaan trainen.

Baird: "It will be great to have Gilly with us to help train. I've had some great matches against him over the last 15 years, and I know he'll spice up our preparation for the Cup." Holmberg: "This is another step in our preparation to the Cup. We hope that having Peter on board will bring some fresh ideas to our match race game."

Gilmour zelf: "I am really looking forward to this role with Alinghi in preparation for their first defence of the America’s Cup. There is a formidable line up of challengers vying to get themselves into the Match. As a team, Alinghi was the most admired and complete group in the 2003 Cup and has maintained this pre-eminent position in the world of sailing. Hopefully I should be able to add one or two new items to the repertoire of the team."

23ste America's Cup

Op 23 juni zal de America's Cup voor de 32ste keer gehouden worden. 11 teams zullen het vanaf 2 juni tegen elkaar opnemen en de winnaar die daaruit komt mag dan tegen de verdediger (het Zwitserse Alinghi) kampen.

foto © Th.Martinez/Alinghi

www.alinghi.com/en/

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: