Optispring 2007

Selectie voor W.K. en E.K Optimist

In opvolging van een jarenlange traditie organiseert het DOCB (Dinghy Optimist Class Belgium) in het weekend van 14 en 15 april de Optispring voor de Optimist klasse maar ook voor Laser Standaard, Radial en 4,7Als accommodatie werd gekozen voor de infrastructuur van Delta Sailing center, Marina Stellendam, aan het Haringvliet.

De wedstrijd is zeer bekend bij alle zeilers die ooit actief aan
het zeilen zijn begonnen in Optimist. Veel zeilers die nu vooraan varen in andere klassen, waaronder de Laser hebben in het verleden deelgenomen aan deze mooie wedstrijd. De wedstrijd telt namelijk al jaren mee als selectie voor W.K. en E.K Optimist. Dit zowel voor Belgische als Nederlandsche deelnemers.
Vorig jaar waren er 160 optimisten en 82 lasers.

Dit jaar zal er een tweede parcours worden uitgelegd voor de Laser standaard, Laser radial en de Laser 4.7. Waarvan de twee eerste olympische disciplines zijn en de 4.7 een overgangsklasse is die de gewenning aan de boot bevordert van Optimist naar olympische klasse. In de Laser klassen zitten veel van de winnaars van de Optimist klasse uit de voorgaande edities van de Optispring. Ook voor de Lasers behoort deze wedstrijd tot de selectie.

Door de korte afstand naar het wedstrijdwater hopen we dit weekend weer 5 tot 8 wedstrijden te kunnen varen als moeder natuur hierbij wil meewerken.

Voor meer informatie en online inschrijving kan men terecht op: www.optispring.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: