Eerste Nieuwpoort Channel Race

en eerste Handi-Sail Belgian Championship
In het verleden stond de Koninklijke Yacht Club van Nieuwpoort bekend als zeilwedstrijd organisator. Van 13 tot 21 juli 2007 zal er opnieuw opbeuring zijn op de steigers van de club! Niet minder dan 30 wedstrijd-zeilboten zullen in die periode deelnemen aan de eerste Nieuwpoort Channel Race, een regatta die over 540 nautische mijlen sterke stromingen van het Kanaal loopt.

De wedstrijd staat open voor Class 40, Mini 6,50 en IRC Class. De
zeilers zullen zich sterk moeten concentreren om de door de
initiatiefnemers bedachte moeilijkheden op het parcours te
doorstaan.

De start zal plaats hebben op 14 juli om 16 uur nadat alle
veiligheidscontroles uitgevoerd zullen zijn.

Eerst leidt het parcours de zeilers richting Oostende teneinde de vele vakantiegangers een verrukkelijk spektakel te bieden. Na overstag te zijn gegaan rond een boei voor het casino van Oostende worden de deelnemers door organisators Gaetan Bastin, Alain Jacques en Michael Delatte richting Ile of Wight gestuurd.

In welke richting rond het eiland wordt gevaren, wordt door de skippers zelf gekozen. De stromingen zijn inderdaad zo sterk in de
Solent dat de wedstrijdtaktiek overwegend belangrijk zal zijn om niet achter te blijven ten opzichte van de tegenstanders. Ze zullen uitvaren door de zelfde gang als ze er in zijn “verzeild”.

Nadien, richting Normandische Anglos, met als doel Sark aan bakboord te laten.

Daarna de Raz de Blanchard, de doorgang van de Caps Griz en Blanc Nez, twee andere plekken die gevoelig liggen voor wat betreft
de sterke stromingen.

De aankomstlijn ligt in Nieuwpoort.

De boten zullen rechtstreeks gevolgd kunnen worden op de site www.sailingrace.org dankzij een positioneringssysteem in real time dat via een radiobaken dat door de organisatie ter beschikking zal worden gesteld, uitgezonden zal worden.

De prijsuitreiking zal diezelfde avond om 21u plaats hebben in de Club voor de Jeugd van de KYCN.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: