Delta Lloyd verlengt sponsoring 24 Uurs Zeilrace met drie jaar

Inschrijvingen starten 1 maart

Op 1 februari 2007 verlengde Delta Lloyd officieel de sponsoring van de 24-Uurs Zeilrace met drie jaar. Daarvoor tekenden de heer Koen Niftrik, communicatiemanager Delta Lloyd, en NVvK-voorzitter Frits Berkel.

De continuering van de samenwerking is het gevolg van een succesvolle evaluatie van het eerste sponsorjaar. Voor de organisatie van de Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace geldt de verdere ondersteuning van de verzekeraar als een belangrijke basis. Met het oog op de Hiswa kunnen de honderden teams zich vanaf 1 maart online inschrijven voor de 43ste editie.

Het startschot van de 24-Uurs Zeilrace klinkt dit jaar op vrijdagavond 24 augustus, waarna een etmaal later de imposante finish voor de kust van Medemblik plaatsvindt.

Frits Berkel over de verlenging van de samenwerking met Delta Lloyd: “Wij zijn hier als kustzeilers uiteraard heel blij mee. Vorig jaar hebben we met elkaar goede afspraken gemaakt, waardoor we na het eerste seizoen allebei tevreden zijn. Wij zijn content met de opstelling van Delta Lloyd en de manier waarop zij met de sponsoring omgaan. Zij zijn tevreden met onze inzet en de kansen die we hebben geboden. Bovendien is het een club die uitstekend bij de watersport past.”

Voor de verzekeringsmaatschappij past de Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace prima in haar beleid om actief bij het zeilen in Nederland betrokken te zijn.

Over de Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace

De Nederlandsche Vereniging van Kustzeilers organiseert voor de 43ste keer de Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace. De combinatie van navigatiekunst, zeilen, de gezelligheid en overleven maakt het evenement nog altijd geliefd bij jachtzeilers. Het deelnemersveld bestaat uit een toer- en wedstrijdklasse.

Alle teams moeten in een etmaal zoveel mogelijk zeemijlen afleggen. Ze mogen de vastgestelde rakken op het IJsselmeer, Markermeer, de Waddenzee en de Noordzee slechts twee keer bevaren, dus navigatie is essentieel.

Naast zeewaardigheid en uithoudingsvermogen van de gehele bemanning, zijn een goede interpretatie van het weer, van het vaargebied en van de stromingen dus belangrijke factoren voor het eindresultaat.

Op zaterdag 25 augustus loopt de oude haven van Medemblik vanaf 17.00 uur langzaam vol met alle deelnemende jachten. De massale finish is vanaf de wal prima te volgen en levert een mooi schouwspel op. Als iedereen binnen is, barst in het oude Zuiderzeestadje het feest los.

Meer info: 24 Uurs Zeilrace

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: