Doublehanded naar de overkant en terug

Vuurschepen Race en North Sea Race nu ook Doublehanded

In samenwerking met de North Sea Regatta organisatie is Ruud Kapteijn (zie foto) begonnen een Doublehanded klasse te organiseren voor de Vuurschepen Race (onderdeel North Sea Regatta).

De RORC North Sea Race kent reeds een Doublehanded klasse. Hiermee ontstaat voor doublehanded bemanningen de mogelijkheid om 15 mei in de Vuurschepenrace van Scheveningen naar Harwich te varen en op 18 mei in de North Sea Race van Harwich terug naar Scheveningen te varen. Volgens Kapteijn moet het zeker mogelijk zijn om voor beide wedstrijden een klasse van minstens 8 doublehanded jachten op de startlijn te krijgen.

De organisatie van de NSR en de RORC heeft toegezegd dat ze een aparte start en een aparte uitslag onder IRC bekend maken bij deelname van minstens 8 boten. Op dit moment hebben twee schippers toegezegd om mee te varen; Ruud Kapteijn met zijn IMX 38 / Mango en Kees de Walle met zijn FF 110 / Fandango.

Ruud Kapteijn is schipper van de IMX 38 Mango en heeft verschillende shorthanded tochten gevaren. Hij heeft ondermeer de line honours voor de 200 mijl solo op zijn naam staan.

Met dit initiatief komt er een nieuwe loot aan de stam van shorthanded zeilwedstrijden op de Noordzee. De actie van Ruud Kapteijn wordt dan ook waar mogelijk ondersteund door de stichting Zeilbaak die het promoten van shorthanded zeilen als missie heeft.

Informatie en opgeven via rkapteyn[at]mango.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: