Darren Bundock en Glenn Ashby wereldkampioen F18 zeilen

Spannende laatste racedag

De laatste racedag van het wereldkampioenschap F18 zeilen mag op zijn minst spannend genoemd worden. De uitkomst van de uitslag was slechts 1 punt verschil tussen driedubbel wereldkampioenen Mitch Booth en dubbel wereldkampioen Darren Bundock.

Toch viel de laatste racedag in het voordeel van Darren Bundock en Glenn Ashby, ze wonnen nipt van het Nederlands team Mitch Booth en Pim Nieuwenhuis.
Dat belooft voor het WK Tornado in juni nu de top zo dicht op elkaars hielen zit.

De Nederlanders Carolijn Brouwer en Jeroen van Leeuwen hebben ook een felle strijd geleverd, ze werden knap 7de, en dit met een stand-in bemanning, zoals Sebbe Godefroid het beschrijft op zijn Quest for Gold dagboek.

Misschien moet Jeroen van Leeuwen er maar eens aan denken om een import Vlaming te worden want naar het schijnt hebben wij hebben speciale naturalisatie budgetten via het BLOSO.
Het moet wel gezegd worden dat Jeroen van Leeuwen, volgens de BLOSO subsidiëring dienst, met eigen budget heeft deelgenomen aan het WK F18.

De top 10

1. Darren Bundock / Glenn Ashby, AUS, 22 punten
2. Mitch Booth / Pim Nieuwenhuis, NED, 23
3. Billy Besson / Arnaud Jarlegan, FRA, 46
4. Hugh Styles / Tom Peel, GBR, 54
5. Mischa Heemskerk / Cristopher Rasley, NED, 64
6. Jean-Christophe / Mourniac Franck Citeau, FRA, 82
7. Carolijn Brouwer / Jeroen Van leeuwen, BEL, 96
8. Steve Brewin / Andrew Williams, AUS, 107
9. Fernando Echavarri / Anton Paz Blanco, ESP, 123
10. Brad Collett / Taylor Booth, AUS, 130

Foto: Darren Bundock en Glenn Ashby © Gordon McGillvray

www.2007f18worlds.com

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: