Belg nieuwe IMOCA-baas

Gregoire Metz aan het roer van de IMOCA klasse

Gregoire Metz is door de IMOCA klasse (die van de 60-voets monohulls a la ECOVER) gekozen als nieuwe CEO. Vanaf 2 april 2007 neemt hij zijn nieuwe functie op. Gregoire’s voornaamste taak zal zijn om het uitvoerende taken van de IMOCA klasse professioneel te runnen en zo de klasse verder uit te bouwen.

Niet alleen zijn talenkennis (Nederlands, Frans, Engels, Spaans) was een vereiste om deze taak binnen de op internationaal vlak fel groeiende klasse op te kunnen nemen, ook zijn gedegen technische kennis was een enorm pluspunt: Gregoire is scheepsbouwkundig ingenieur, en heeft de afgelopen jaren een gedegen know-how en kennis verzamelt op het gebied van het professionele wedstrijdzeilen en de internationale nautische industrie. Gregoire werkte al voor Spinlock, voor het Belgacom Sailing Team, was adjunct-wedstrijddirecteur van de Vendée Globe 2004/05, en werkte tot nu aan het IMOCA-PRB project van Vincent Riou.

“Het wordt een formidabele uitdaging, en een mooi avontuur. Werken voor een klasse in volle internationale expansie… De volgende jaren worden erg belangrijk voor de klasse: de uitbouw van een sterk wedstrijdcircuit met mooie evenementen met steeds groeiende media-aandacht. Ik sta te popelen om mijn kennis en ervaring aan dit project toe te voegen”.

foto © B.Stichelbaut/DPPI

www.imoca.org

Labels

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: