World Sailing League

2 miljoen dollar voor de winnaar

Russel Couts en Paul Cayard hebben de handen in mekaar geslagen om samen met de Portugese sportpromoter Joao Logas een wereldevenement te lanceren met 70 voet catamarans.
De World Sealing League (WSL) zal volgens het persbericht op verschillende toplocaties worden gehouden met een vette cheque van 2 miljoen dollar voor de winnaar.

Twaalf landenteams zullen in identieke topnotch 70 voet catamarans tegen mekaar uitkomen in Noord Europa, het Midden Oosten, Azië, Noord Amerika, Zuid Amerika en de Middellandse Zee.

De World Sailing League zal buiten het vlootracen nog een aantal andere innovatieve disciplines herbergen waaronder; time trials en slalom races. Na het testen van het prototype weten we meer over de inhoud van de WSL.

Het ontwerp van de 70 voet catamarans moet tegen de zomer van 2007 af zijn en men verwacht (als alles volgens plan loopt) het prototype te water in de tweede helft van 2007. Om klaar te zijn voor de eerste World Sailing League van 2009 zouden er in 2008 nog 14 one-design catamarans van de band moeten rollen.

www.wsl2009.com

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: