Areva Challenge gepenaliseerd door de Jury

De Franse uitdager Areva Challenge heeft een penalty mogen ontvangen van de jury omdat ze artikel 11.2(f) van het Americas Cup reglement hebben genegeerd. Dit gaat over het observeren, filmen en foto’s nemen van andere Americas Cup jachten met het doel om er design of snelheids voordeel uit te halen.

En…, artikel 11.2(g) welke betekend dat Americas Cup deelnemers geen zelfde info (zie 11.2 (f)) mogen ontvangen van een derde partij die film materiaal of foto’s heeft genomen voor hetzelfde doel.

Deze info is de Americas Cup jury ter oren gekomen via Luna Rossa. De bepaalde foto’s zijn in Franse handen gevallen via een erkende fotograaf die Luna Rossa fotografeerde terwijl ze aan het trainen waren. Het komt er in’t kort op neer dat ze maar 43 zeilen zullen mogen gebruiken in plaats van 45.

Foto © AREVA Challenge - Franck Socha

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: