Inschrijving EK Hobie 16 begonnen

Van 28 juli tot en met 4 augustus 2007 staat de Westlandse kust in het teken van catamaranzeilen. Kustzeilvereniging ’s-Gravenzande (KZVG) organiseert in samenwerking met de European Hobie Class Association (EHCA) de 33ste Europese Kampioenschappen Hobie 16. Top zeilteams uit heel Europa zullen bij dit spektakel aanwezig zijn. In totaal zullen er ca. 150 catamarans aan het evenement deelnemen.

Veel aandacht zal uitgaan naar de jeugd. Hiervoor is sinds een aantal jaren een aparte klasse in het leven geroepen, Hobie 16 spi Youth. Vanaf woensdag 25 juli zal voor hen een speciaal 3-daags trainingsprogramma door Hobie worden georganiseerd.

Het wedstrijdschema ziet er als volgt uit:
Hobie 16 spi Youth 28 juli – 31 juli
Hobie 16 Master 28 juli – 29 juli
Hobie 16 Women 28 juli – 29 juli
Hobie 16 open kwalificatie 30 juli – 31 juli
Hobie 16 open finales 1 aug – 4 aug

Inschrijven kan via
www.kzvg.nl of www.hobiecateuropeans.com. Hier is tevens informatie te vinden over verblijfsmogelijkheden, de route naar het evenement, de “Notice Of Race”, enz.

In het weekend van 28 en 29 juli wordt door KZVG tevens de jaarlijkse Westlandcup georganiseerd (dit jaar voor de 24ste keer). Dit is een gezellig tweedaags evenement waaraan circa 90 catamarans meedoen. Op zondag 29 juli zal er tijdens de finale om de Westlandcup worden gestreden. Voor de Hobie 16 teams is dit een prima gelegenheid om het water voor de Zuid Hollandse kust te ontdekken.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: