Aankondiging: Brunel kieljachtenrace 2007

Nederlands Kampioenschap Studentenzeilen

Van 29 maart tot en met 1 april vindt in Workum de Brunel Kieljachtenrace plaats. Dit Nederlands Kampioenschap Studentenzeilen geldt als kwalificatie voor de Student Yachting World Cup in Frankrijk.

Studententeams van heel Nederland zijn tijdens de Brunel Kieljachtenrace vertegenwoordigd en strijden om officieel erkend te worden als Nederlands Studentenkampioen Zeilen.

Er zullen op vrijdag en zaterdagochtend kwalificatiewedstrijden gevaren worden voor de indeling van de Silverfleet en Goldfleet. In deze twee categorieën zal er de rest van de zaterdag en zondag strijd plaats vinden om de koppositie met als ultieme doel, winnaar van de Brunel KJR 2007. Tevens zal er in de vrijdagnacht een spectaculaire Nachtrace gevaren worden. Met deze Nachtrace valt de pretentieuze Nachtschaal te verdienen.

De wedstrijden zullen met twee type boten gevaren worden. De Sportina 680 en New Classics 700. Beide zijn voorzien van spinnaker en bieden genoeg ruimte voor 4 personen.

Een officieel wedstrijdcomité van Workum zal de wedstrijden begeleiden. De banen worden volgens een vast patroon gevaren, ook wel bekend als de Olympische baan.

Het Nederlands Studenten Kampioenschap Brunel Kieljachtzeilen 2007 belooft een super evenement te worden, waar 17 teams zullen strijden om een plekje voor de Student Yachting World Cup in Frankrijk!

Kijk voor meer informatie op:
www.kieljachtenrace.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: