Pre-Race Briefing shorthanded wedstrijden

Voorafgaand aan de shorthanded wedstrijden (50, 100 en 1000 mijl) die Zeilbaak organiseert is er op zaterdag 31 maar een Pre-Race Briefing. Bijzondere gasten die middag zijn Mini-zeiler Cor Berlee en Jachtontwerper Doug Schickler.

De Pre-Race Briefing is bedoeld voor deelnemers, potentiele deelnemers en belangstellenden aan de shorthanded wedstrijden van Zeilbaak.

Doel is om ieder zo goed mogelijk te informeren over de wedstrijden, over het varen in Open Klassen of onder IRC en over de wedstrijdreglementen, mogelijke baan of route en de organisatie.

Aanwezig zijn in ieder geval wedstrijdleider Tom Hopman (reglementen), Dick Koopmans(IRC/ORC) en Jules Bänffer en Huib Swets (organisatie).

Bijzondere gasten die middag zijn Mini-zeiler Cor Berlee en jachtontwerper Doug Schickler. Cor bereidt zich voor op de Mini Transat van 2009. Een race over 4200 mijl in bootjes van 6,5 meter. Cor weet hoe het is om alles op te zeggen om zijn doel te bereiken en shorthanded tactics hebben geen geheimen meer voor hem.

Doug is jachtontwerper bij (SYD-E) en nu bezig met een nieuw proto type van deze Mini-racers. Doug kan alles vertellen over kantelkielen, waterballast, stabiliteit en 3D-kielen.

Reacties van zeilers uit de zaal zullen worden aangemoedigd door gespreksleider Hanneke de Korte.

Tijdens de briefing wordt ook uitleg gegeven over het tracken van de 1000 mijl race. Die wedstrijd is de eerste nederlandse doublehanded zee-zeilwedstrijd die live via internet te volgen is.

Daarnaast zal ook de Seame active radarreflector (verplicht in Ostar en Mini Transat) gedemonstreerd worden.

Wie, wat, waar en wanneer?

De Pre-Race Briefing wordt gehouden op zaterdag 31 maart, van 1300 tot 1700 uur, in restaurant Scheepsrecht in de Flevomarina.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in serieus shorthanded varen is de Pre-Race Briefing van Zeilbaak een must.

Foto: de winnaar van de Shetland-Bergen Race 2006: Karl Otto Book in z'n Open 650 'Pluto' © shetland-race.no

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: