Voorwoord Standfast - ONZK 2007

Met het aantrekken van onze Franse buren en het aantrekken van een hoofdsponsor, Standfast uit Breskens, denken we het zeezeilen een extra stimulans te kunnen geven. Ook de contacten met VYF en VVW zijn positief.

We verruimden eerst en vooral onze horizon. De jachtclub uit Duinkerke (YCMN) maakt nu deel uit van onze vereniging. Met Ramsgate, Breskens en nu dus Duinkerke (FRA) kunnen we de zeilers een gevarieerd programma aanbieden .Ongetwijfeld leidt dit tot meer internationale confrontaties, wat het niveau alleen maar kan verbeteren.

Intern zijn er ook meer contacten met het VYF en de VVW recrea, wat ons Open (NZK) karakter onderstreept. Uit deze samenwerking kan er in de toekomst een verdere uitbouw naar professionalisering van de organisatie op meerdere vlakken volgen. Ook dit is een positieve evolutie.

De IRC meetformule wordt behouden voor het ONZK. Cruiser Rating (CR) voor de lokale wedstrijden.

Naar Ramsgate kan er ook in ongemeten formule. Doublehanded krijgt een apart klassement.

Programma ONZK

Wat het programma betreft , er zijn dus vrij veel verschuivingen. Tijdens het pinksterweekend wordt niet meer voor Oostende gevaren. Bij wijze van proef is dit nu de apotheose, waar overigens ook het open Belgisch Kampioenschap IRC in is vervat. First 31.7 heeft dan ook zijn Grand Prix.

Praktisch en veiligheid

De wedstrijden te Duinkerke (FRA) kunnen wel voor wat logistieke problemen zorgen voor de vele wedstrijdbemanningen. Daarom zullen er ook bussen worden ingelegd vanuit Oostende, en terug. Dankzij de sponsorbijdragen kunnen we dit onder andere financieren. Inschrijven moet wel op tijd.

Een ander deel wordt geïnvesteerd in veiligheid. De Oostende – Ramsgate wordt begeleid, de offshore van het Belgische kampioenschap, die deels ’s nachts wordt gevaren (alweer een primeur), eveneens.

Meer praktische info verschijnt eerstdaags op onze ONZK website onder vorm van een roadbook.

We hopen dat we mede dankzij uw medewerking een leuk, sportief, en spannend zeilseizoen tegemoet kunnen gaan. Deelnemen is het belangrijkste.

www.onzk.be

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: