Tour de France a la Voile 2007

  • Author: entityone
    Date: di, 27/03/2007 - 13:56

30ste Tour – 15de Brussels / Belgische deelname

Voor de 15de keer al stuurt de VZW Bel-Yachting een boot naar de Tour: de Mumm 30 MAD MUMM wordt voor de gelegenheid weer eens bedacht met de lange naam T-SERVICE INTERIM BRUXELLES REGION CAPITALE BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST. De sponsors hebben zo ook hun rechten. Beiden bevestigden afgelopen week hun steun voor het seizoen 2007.

De Brusselse Mumm krijgt dezer dagen de laatste zorgen toegediend onder de loods bij de Brussels Royal Yacht Club, want begin april mag hij terug kennis maken met het koude kanaalwater. Vanuit de thuishaven Blankenberge worden vanaf het Paasweekeinde elk weekend de bemanningsselecties verdergezet waarmee het team eind 2006 begonnen was. Je zal de MAD MUMM ondermeer zien tijdens de voorjaarswedstrijden van het ONZK, en tijdens een lokale wedstrijd in Dieppe (het team heeft er erg goede banden met de lokale yachtclub).

Midden juni worden de boot en het definitieve Tour-team plechtig voorgesteld aan pers en publiek, waarna de boot richting Duinkerke mag voor alle nodige inspecties en metingen. Op 29 juni breekt het grote moment dan weer aan met de officiële Tourstart en het vertrek van de eerste etappe richting Dieppe. Op 28 juli kennen we in Marseille de winnaar van deze 30ste Tour.

Net zoals alle voorbijgaande jaren bestaat ook dit jaar het Belgische team uit jonge zeilamateurs, die zich eens te meer volledig zullen geven om de Belgische kleuren te verdedigen.

Intussen steekt her en der al de vraag de kop op naar een waardige opvolger voor de Mumm 30. Tot en met 2010 is dat nog de officïele boot van de Tour, maar voor daarna is het uitkijken naar iets nieuws: de Mumm 30 is inmiddels, hoe leuk hij ook mag zijn voor de zeilers, een oud ontwerp geworden, en begint het stilaan moeilijk te worden om er de nodige wisselstukken voor te vinden. Ook meetproblemen liggen blijkbaar aan de basis van de roep om verandering.

Clubracer-adepten die zich belangrijk genoeg achten om hun stem te laten horen en wat Frans kennen (de Hollanders vallen dus al af), kunnen de vragenlijst downloaden en ingevuld naar de organisatie terugsturen.

www.belyachting.be
www.tourvoile.fr

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: