Puma-beest in de oceaan

Puma in de Volvo Ocean Race van 2008-09

Na Ericsson Racing Team en Mean Machine staat er sinds vandaag een derde team op de Volvo Ocean Race site. Dat team zal de kleuren en logo dragen van hoofdsponsor Puma. Jochen Zeitz, de grote man achter (of voor?) Puma verkondigde dit nieuws niet zonder trots op de Volvo Ocean Race site.

Puma die in de jaren 90 naambekendheid kreeg via Boris Bekker in het tenniswereldje en via Diego Maradona in de voetbalwereld, doen nu een gooi naar de yachting wereld. Of ze nu de zeilwereld zullen veroveren via Ken Read, valt nog af te wachten, maar dat ze bekendheid zullen verwerven staat al vast.

Ken Read

Ken Read is de man die het team zal gaan leiden, hij heeft 2 America’s Cup campagnes achter de rug (2000 en 2003) waar hij stuurde voor Dennis Conner, hij is 2 keer United States Rolex Yachtsman of the Year geweest, heeft meer dan 40 wereld, North American en nationale tittels op zijn palmares staan. Hij zette zijn eerste stappen op een VO70 door de laatste 4 etappes met Ericsson Racing Team mee te varen. Voor mij is het een droom die uitkomt en ben zeer trots deel te mogen uitmaken van het Puma Racing Team.

Geschiedenis:

De broertjes Rudolf en Adolf Dassler hadden samen een bedrijfje dat genaamd was naar de volgende combinatie: Adolf (Adi voor de vrienden) koppelde zijn koosnaampje aan zijn achternaam en ‘Adidas’ was geboren. Rudolf was het beu dat zijn oudere broer meer te zeggen had en met mooiere vrouwen ging lopen en startte zelf een sportmerk op en noemde het naar een of ander reeds bekend beest wat weldra op 500m² spinakers zal pronken.

We wachten met ongeduld op de Team website van Puma

www.volvooceanrace.org

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: