Nederland presenteert haar Olympische zeilkernploeg

Op Koers voor Beijing

Gisteren omstreeks 14u stelde het Watersportverbond haar Olympische zeilkernploeg ploeg voor op de HISWA 2007 in Amsterdam RAI. De ClubRacer.be redactie was aanwezig. Tijdens deze persbijeenkomst werd ook de nieuwe hoofdsponsor onthuld; Delta Lloyd.

Uniek partnership

Het Watersportverbond en Delta Lloyd zijn tot een uniek partnership gekomen. De Olympische zeilkernploeg zal tot en met de Olympische spelen van 2008 in Beijing varen onder de naam “Delta Lloyd Kernploeg”.

Pieter Keizer, bestuurslid van het Watersportverbond: ”Deze stap is erg belangrijk voor de zeilsport. We hebben een zeer sterke en kansrijke kernploeg, die een grote commerciële waarde heeft. De overeenkomst met Delta Lloyd bevestigt dat”.

Namens Delta Lloyd zei Erica Blom, Directeur Marketing en Verkoop; “Wij ondersteunen wedstrijden van de Olympische zeilkernploeg al jaren. Met de nieuwe positionering van Delta Lloyd is de stap om nadrukkelijker de kernploeg te ondersteunen een logische”.

Over welk bedrag het hier gaat wilde men geen commentaar kwijt, wel weten we dat het een hoop moet zijn omdat Delta Lloyd tot aan de Olympische spelen van 2008 hoofdsponsor blijft.

Team Delta Lloyd

“Delta Lloyd Kernploeg” bestaat uit de klassen 470 Dames (wereldkampioenen Marcelien de Koning en Lobke Berkhout), 470 Heren (Sven en Kalle Coster), Yngling (Annemieke Bes, Marije Kampen, Marije Faber, Floortje Hendrikse, Janneke Hin, Petronella de Jong, Mandy Mulder, Brechtje van der Werf, en Renee Groeneveld), RS:X (wereldkampioen Casper Bouman en Joeri van Dijk) en sinds kort ook de Finn (Jan Pieter Postma).

Onder leiding van bondscoach Jaap Zielhuis bereidt Team Delta Lloyd zich de komende anderhalf jaar voor op de Olympische Spelen van 2008 in Beijing. Er wordt hard getraind en hard gevaren en de kans is groot dat dit zal leiden tot een Olympische medaille maar, Niets is zeker...

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: