Unveiling day in Port America's Cup

Zondag 1 april was unveiling day in Port America's Cup, het uur van de waarheid voor de 12 teams waarop ze hun eventuele geheimen prijs gaven (toch wat betrof hun onderwaterschip). Om 09u voorafgegaan door een aftel-vuurwerkje, waren alle basissen open voor de media en de andere teams. Zo maar even 40000 mensen hadden tegen 16u Port America’s Cup bezocht.

Rolf Vrolijk: "Hoewel er geen echte doorbraak ontwerpen waren zoals de vleugelkiel van Australia 2 in 1983 waren we toch verast hoeveel verschillen er te zien waren. We dachten dat we de ’Box formule’ zo scherp hadden gezet dat er weinig plaats was voor veranderingen en dat alle boten hetzelfde zouden zijn. Maar je kunt duidelijk zien dat er bepaalde ontwerpers voor verschillende opties hebben gekozen en dat maakt het best wel interessant."

De meest opvallende verschillen waren de verschillende vormen van kielbulp’s, zoals de beide boten van Emirates Team New Zealand. De ene boot heeft een korte dikke bulp en de andere een ietwat lange sigaarvormige bulp. Het valt ook op dat iedereen een verschillende plaats op de bulp heeft voor hun vleugeltjes. Luna Rossa dan, laat de vrij radicale rompvorm zien van ITA 94 met scherpe hoeken, slab sides en een platte onderkant.

De Louis Vuitton Cup Act 13 is gepland voor komende dinsdag namiddag, nu maandag komen alle schippers samen voor een persconferentie en zullen daar hun visie geven op de komende races.

Foto © Gilles Martin-Raget

www.americascup.com

Meer unveiling foto's via het ClubRacer forum

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: