Update - Double Handed North Sea Regatta

Shorthanded collega's

Zoals op de website van de NSR te lezen is (onder Inschrijving ABN AMRO North Sea Regatta nu open) is het definitief mogelijk om onder IRC double handed mee te doen aan de beide offshores van de NSR.

Het gaat enerzijds om de Vuurschepenrace, die 15 mei start en over 110nm naar Harwich gaat. Anderzijds betreft het de RORC North Sea Race, die 18 mei vertrekt uit Harwich en over ca 185 mijl terug gaat naar Scheveningen.

Huidige inschrijvingen

Voor alsnog hebben vijf schippers belangstelling getoond:

  • Hans Bouscholte, Brunel Open 60
  • Maurits Homan, First 31.7
  • Kees de Walle, FF110
  • Mark Coumans
  • Ruud Kapteijn & Robert Pronk, IMX-38

Oproep

Zoals eerder vermeld beschouwt de organisatie van de North Sea Regatta acht inschrijvingen eigenlijk als het minimum aantal om de double handed klasse als een succes te beschouwen. Hiermee zouden we een goede basis leggen om ook volgend jaar weer double handed mee kunnen doen. Deze acht inschrijvingen hebben we nog niet helemaal bij elkaar. Hierbij roep ik je op om zelf mee te doen of onder je vrienden en zeilcollega’s te kijken of er nog niet een paar te enthousiasmeren zijn om dit jaar ook double handed mee te doen.

Stel je eens voor dat, wanneer we over vijf jaar ons eerst double handed lustrum vieren in Woolverstone, jij dan ook een van de schippers van het eerste uur bent. Pak nu die gelegenheid en zorg dat je dit jaar meegaat naar Engeland!

Hoe in te schrijven

Je kunt je inschrijven volgens de normale procedure, zoals aangegeven op de website: www.nsr.nl. In het opmerkingen-veld kan je aangeven dat je double handed vaart. Dit is niet strikt noodzakelijk. De organisatie kan aan de hand van de crewlist ook vaststellen dat het om een double handed inschrijving gaat (die bijgevoegde email).

Hoe kom ik aan een IRC rating

Je kunt een IRC rating krijgen bij de RORC: www.rorc.org. De meeste meetgegevens worden direct afgeleid van een IMS of ORC meetbrief. Er zijn een paar extra meetgegevens nodig. Deze kan je eenvoudig zelf vaststellen/meten. De RORC geeft gratis het IRC Yearbook uit, waarin precies beschreven staat hoe de metingen verricht moeten worden.

foto © ClubRacer.be

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: