Team Zwitserleven Booth / Nieuwenhuis 9e bij EK Tornado

Op donderdag 5 april 2007 eindigde Team Zwitserleven Booth/Nieuwenhuis op de elfde plaats in het totaalklassement en als negende Europeanen bij het EK Tornado. Dat was net niet genoeg om deel te mogen nemen aan de medal race, waardoor het de eindstand werd. Zestig teams uit 21 landen namen deel aan het kampioenschap in de baai van Palma.

Het deelnemersveld was van hoog niveau met ondermeer de regerende wereldkampioenen Bundock/Ashby (AUS) en de gouden medaillewinnaars van Athene Hagara/Steinacher (AUT). Het evenement vond plaats tijdens de Princess Sofia Trophy, een olympisch grade 1 evenement dat jaarlijks op Palma wordt gehouden.

Team Zwitserleven begon het evenement goed en stond halverwege op een vijfde plek. Race zeven en acht kostten echter behoorlijk wat plaatsen, waardoor het duo terugzakte naar een zestiende positie. Op de laatste dag wisten Booth en Nieuwenhuis terug te komen tot een negende plaats overall. Daarmee pakten de catamaranzeilers de B-status van NOC*NSF.

Stuurman Mitch Booth: “De condities waren moeilijk met veel buien die grote draaiingen veroorzaakten. In principe zijn we blij met het toptien resultaat, alhoewel er nog veel te doen is in de aanloop naar het WK later dit jaar in Portugal.”

Bemanning Pim Nieuwenhuis: “We hebben veel vooruitgang geboekt met ons zeilontwikkelingsprogramma en hebben er vertrouwen in dat we nu tegen de beste kunnen racen. De nieuwe zeilontwerpen hebben onze snelheid bij lichtweer aanzienlijk doen verbeteren.”

Het Griekse tweetal Theodorakis/Kosmoglu won de Europese titel. Zij zeilden constant over de hele serie met moeilijke weersomstandigheden. De Mats Nyberg Trophy, beste prestatie in het totale veld inclusief niet-Europese deelnemers, ging naar de Australiërs Bundock/Ashby.

Volgende week reist de Tornado-vloot richting het Franse Hyeres voor het grootste Olympische evenement op de Middellandse Zee, Semaine Olympique Hyeres. Team Zwitserleven Booth/Nieuwenhuis kijkt uit naar dit evenement, waar het naar verwachting harder waait.

Topdrie EK Tornado 2007:

1. GRE - Theodorakis/Kosmoglu, 60 punten
2. RUS – Kirilyuk/Ushkov, 65 punten
3. FRA – Revil/Espagnon, 74 punten
...
9. NED – Booth/Nieuwenhuis, 179 punten

Foto © Camille Parain

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: