De slag om Delft 2007 - op 13 mei 2007

Zondag 13 mei zal de Zuid-Kolk in Delft het strijdtoneel zijn van het vierde kolk matchrace evenement “De slag om Delft”. Tijdens deze spectaculaire zeilrace zal de top van het Nederlandse matchracecircuit strijden om de eerste plaats en om hun plek in het internationale matchrace klassement te versterken.

Op zondag 13 mei organiseert de Delftse Studenten Wedstrijd Zeilvereniging Broach het jaarlijkse kolk evenement in de binnenstad van Delft. Dit evenement is een ISAF, International Sailling Federation, graded matchrace evenement waar (semi-) professionele zeilers strijden om de eerste plaats.

De Kolk is een hoek in het Rijn-Schie kanaal midden in de delftse binnenstad, waar Johannes Vermeer ooit zijn “gezicht op delft” schilderde. Het formaat en de ligging van het water maken van “De slag om Delft” een ideaal evenement voor toeschouwers. De wedstrijden zijn van zeer dichtbij van alle kanten goed te bekijken en worden voorzien van commentaar door een gerenommeerd zeiler. Zodat de spectaculaire wedstrijden toegankelijk worden voor een groot publiek.

Matchracen is de meest spectaculaire, en voor het publiek toegankelijke, manier van wedstrijdzeilen. Twee teams, twee boten, een snelle start en een korte wedstrijdbaan. Binnen een paar minuten is de strijd beslist, de eerste over de lijn wint. Zo is het mogelijk om op één dag tientallen wedstrijden te varen en kan een grote competitie worden gevaren.

Snelheid is echter niet alles, matchracen is ook het tactisch uitschakelen van de opponent. Dit staat garant voor spannende & hachelijke confrontaties.

Om 9:30 zal het startschot klinken voor de eerste race. Gedurende de dag zullen 10 teams strijden om een plek in de finale. In deze finale strijden de twee beste teams in een ‘best of 5’ om de eerste plaats.

Voor meerinformatie kunt u terecht op de website van DSWZ Broach:www.broach.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: