Louis Vuitton Cup

Vandaag start de Louis Vuitton Cup met het eerste waarschuwingsschot om 14u15. De uitdagers zullen 2 Round Robins varen en enkel de eerste 4 daarvan zullen doorgaan naar de semi finale. De winnaars van elke semi finale (best of 9) gaan door naar de finale, waaruit de winnaar van de Louis Vuitton Cup zal komen, die het dan mag opnemen tegen verdediger Alinghi in de 32ste America's Cup.

Elk team welke de keuze had te kunnen kiezen tussen 2 boten heeft voor de nieuwste versie gekozen. NZL 92 (Emirates Team New Zealand) en USA 98 (BMW Oracle Racing - zie foto) zullen hierbij hun debuut maken.

Het was 1983 toen Louis Vuitton haar naam aan deze wedstrijd schonk. En de eerste die deze cup won nam de Cup mee naar Australië. Sindsdien hebben 4 van de 6 Louis Vuitton Cup winnaars de ook de America’s Cup gewonnen.

De Flights gepland voor vandaag (het team eerst in de lijst start vanaf bakboord):

Flight 1:
1. Mascalzone Latino - Capitalia Team vs. Emirates Team New Zealand
2. +39 Challenge vs. Areva Challenge
3. Bye Desafio Espanol 2007
4. United Internet Team Germany vs. BMW Oracle Racing
5. Team Shosholoza vs. Victory Challenge
6. China Team vs. Luna Rossa Challenge

Flight 2:
1. Desafio Espanol 2007 vs. +39 Challenge
2. Mascalzone Latino - Capitalia Team vs. Areva Challenge
3. Bye Emirates Team New Zealand
4. United Internet Team Germany vs. Team Shosholoza
5. China Team vs. BMW Oracle Racing
6. Victory Challenge vs. Luna Rossa Challenge

foto © Gilles Martin-Raget

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: