Bijzondere deelnemer 50 Mijl Doublehanded

Lia Ditton aan boord van de Lenco

Lia Ditton zal als speciale gast de FlevoMarina Open Doublehanded varen. Zij vaart de uitdagende 50 mijls tocht op de Lenco een Salona 37, de IMS B kampioen van de ABN AMRO North Sea Regatta 2006.

Lia zal de race varen samen met Nik Petersen, vast teamlid van het huidige Lenco Sailingteam.

Lia Ditton heeft onder andere de Ostar gevaren in een 34 voets trimaran en was een van de 18 (van de 43) deelnemers die de finish haalden. Zij was in de race de jongste deelnemer en enige vrouw die gefinished is.

Vorig jaar zeilde zij de Route du Rhum in een Open 40 en finishte daar als tweede achter de Belgische solozeiler Michel Kleinjans.

De FlevoMarina Open Doublehanded is een doublehanded zeilrace op het noordelijk IJsselmeer. De wedstrijd is vorig jaar voor het eerst gehouden en wordt gevaren zonder rating, alleen in Open Klassen ingedeeld naar lengte.

Dit jaar hebben er zich ruim 90 jachten ingeschreven.

Over de 50 mijl Doublehanded

De 50 Mijl is een van de drie doublehanded wedstrijden die dit jaar door de stichting Zeilbaak wordt georganiseerd. De wedstrijden zijn oplopend in lengte (50, 100, 1000 mijl) en moeilijkheidsgraad. Zeilbaak heeft zich tot doel gesteld shorthanded zeilen in Nederland te promoten.

Lia heeft kunstgeschiedenis gestudeerd in Londen, deliveries gedaan in de Caribean en tussendoor voor Yachting World Magazine en TheDailySail.Com geschreven. Op dit moment schrijft zij een roman die "niets te maken heeft met zeilen".

Over de Lenco

De Lenco een Salona 37, getuned door Ice en destijds in IMS gevaren door het Clubracer Racing Team, is beschikbaar gesteld na bemiddeling door Jascha Bach van Bach yachtbrokers, de importeur van de Salona jachten.

De FlevoMarina Open Doublehanded wordt zaterdag 28 april gevaren vanuit de FlevoMarina.

Meer informatie via
www.shorthanded.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: