Louis Vuitton Cup - 1 dag uitgesteld

Dames en heren, boeren en boerinnen het spel kan beginnen… NOT.

Meer dan 50000 toeschouwers die een dagje vrijaf hadden genomen zijn zonder een deftige zeilmatch te hebben gezien terug huiswaarts gekeerd. De zon was er, het was aangenaam warm, alle topteams waren er, zelfs topmodellen zaten aan boord, maar de wind had zoals de toeschouwers eveneens een dagje vrijaf genomen.Geen spel dat kon beginnen dus.

De uitgestelde races zullen gevaren worden op de eerst volgende mogelijkheid en dat is vrijdag op de reserve dag. Op dinsdag (vandaag dus) zullen de geplande wedstrijden doorgaan zoals aangegeven was.

Vrouwelijk schoon aan boord

Jammer eigenlijk voor de vele VIP’s die aan boord waren als 18de man. Je mag dan al eens mee met zo’n America’s Cupper, varen die mannen niet… Op Emirates team New Zealand vaarde eerste minister Ellen Clark mee, bij Luna Rossa zagen we de acteur Ashton Kutcher (The Butterfly effect, cheaper by the dozen, enz…), maar welk team had er de beste keuze? BMW Oracle sloeg erin om de Duitse blonde schone Tatjana Patitz te strikken.

De allereerste Louis Vuitton Cup in Europa zal dus met een dagje vertraging ter uwen oren komen.

foto: Top model Tatiana Patitz, de 18de "man" (euh vrouw) aan boord van USA 98 © Gilles Martin-Raget

Wat staat er vandaag op het programma:

Flight 3
1. Luna Rossa Challenge vs. United Internet Team Germany
2. Victory Challenge vs. China Team
3. BMW ORACLE Racing vs. Team Shosholoza
4. Areva Challenge vs. Desafío Español 2007
5. Emirates Team New Zealand vs. +39 Challenge
Bye - Mascalzone Latino - Capitalia Team

Flight 4
1. United Internet Team Germany vs. China Team
2. Team Shosholoza vs. Luna Rossa Challenge
3. Victory Challenge vs. BMW ORACLE Racing
4. Areva Challenge vs. Emirates Team New Zealand
5. Desafío Español 2007 vs. Mascalzone Latino-Capitalia Team
Bye - +39 Challenge

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: