China als stopover tijdens de Volvo Ocean Race 2008-09

De deal was een Chinese deelname in de Volvo Ocean Race

China heeft nu officieel een stopover plaats voor de Volvo Ocean Race 2008-09, meldt het persbericht. Glenn Bourke de CEO van Volvo Ocean Race deed deze aankondiging vandaag in Beijing, in het bijzijn van het China Water Sports Administration Centre (CWSA) en de China Yachting Association (CYA).

De Volvo Ocean Race organisatie en de CYA hebben een samenwerkingsakkoord ondertekend om het zeilen in China te promoten. De deal is ondermeer dat er een Chinese deelname moet zijn in de race.

Glenn Bourke vertelde tijdens de persmeeting: “We are grateful for China’s support in providing us with an opportunity to bring the world’s premier ocean race to this region. China is a strong sports country with long coastline and millions of sports fans. We believe the race will heighten the interest and participation in sailing in China and Asia.”

Mr. Wei Di, de voorzitter van CWSA, is verheugd dat de Volvo Ocean Race naar China komt: “It is a professional international sailing event, and the arrival of the Volvo Ocean Race will accelerate the development of water sports in China.”

De Volvo Ocean Race vloot zal in China aankomen tijdens het lente festival, een lokaal gebeuren, in 2009. De stopover zal een ook een inport race huisvesten.

www.volvooceanrace.org

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: