Louis Vuitton Cup komt traag op gang

Als het aan het weer ligt, komt er geen Louis Vuitton Cup

Hopelijk heeft de wind op woensdag meer te zeggen en kan er gevaren worden. Voor de 2de dag op rij kon er niet gevaren worden. De zon kon wel genoeg energie opbrengen om het land op te warmen, maar door de constante regen van de voorbije dagen kwam er ipv warmte vocht vrij uit de grond en kon er geen constante “sea breeze” bezorgd kon worden. Beide uitgestelde races zullen op een andere nog niet bekende datum gevaren worden.

Uitstel Louis Vuitton Cup is geschenk uit de hemel voor +39

Voor +39 komt het uitstel goed uit daar zij bijna klaar zijn met de werken aan hun mast. Deze nacht zou de laatste transplantatie fase klaar moeten zijn. Morgen vroeg komt hij uit de oven die ze van Team Shosholoza mochten gebruiken. Dan worden de zalingen terug gemonteerd en de hydraulica. We hopen klaar te zijn tegen het midden van deze week zei project manager Sebastiano Rech Morassutti.

BMW Oracle scored weer met de vrouwen

BMW Oracle weet als 18de man weer een prachtige vrouw te strikken, de locale Laura Ponte (zie foto) pronkte als boegbeeld achteraan in de safe zone.

Ondertussen ligt Alinghi rustig in de savanne en kijkt bedaard toe hoe de kudde antilopen ongedurig wordt.

Flights 1 & 2 zullen op vrijdag gevaren worden, flight 3 & 4 zullen gevaren worden wanneer mogelijk, dus flight 3 is gepland als 2de flight op zondag en flight 4 op de 2de reserve dag, zijnde aanstaande maandag. Voor woensdag worden er 8 tot 10 knoopjes wind verwacht.

Foto © Carlo Borlenghi

www.americascup.com

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: