Van Uden Reco Stellendam Regatta - preview

Reeds 113 genoteerde inschrijvingen!

In de 31.7 klasse doen er 13 boten mee, IRC telt 19 deelnemers, in IRC en ORC (zal zoiets tussenin zijn veronderstel ik?) staan er 10 boten genoteerd, de J22 klasse is 20 boten rijk en ORC is de grootst vertegenwoordigde klasse met 25 schepen.

In de X79 klasse zullen alle boten ofwel eerste ofwel tweede worden (het zal spannend worden…), de X99’s zijn met z’n vijven aanwezig en de X-35 zijn met 4 ingeschreven, maar naar’t schijnt komt er nog eentje bij? In de J80 klasse zien we 4 boten en de Max Fun 25 klasse is aanwezig met 13 boten.

Naar verluidt komen er dan nog 3 Swan 45’s waaronder de nieuwe aanwinst van Peter de Ridder (maar dit is echter nog een gerucht).

Vele bekijken de Van Uden Reco regatta als een goede voorbereiding op de ABN AMRO North Sea Regatta. Dat de wedstrijd aan populariteit gewonnen heeft staat vast want er is in de gehele omgeving geen hotel te vinden dat niet bezet is door zeilers.

Volgens de eerste statistieken ziet het ernaar uit dat het een licht weer weekendje zal gaan worden met veel shiften en hier en daar een uitstelletje.

Foto: Ondertussen wereldberoemd in Nederland - de Checkmate III. Waarschijnlijk krijgen we dit weekend nr. IV te zien.

www.vanudenreco.nl

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: