Louis Vuitton Cup zit zonder wind

Ook de 3de race dag wordt een layday in Valencia

Het is frustrerend, maar het enige wat we kunnen doen is wachten op wind. Het is heel erg jammer maar er is echt niets dat we kunnen doen zei Javier Esolano (race officer). De teams willen niet racen in zulke povere condities. En ik denk dat ze het ook niet erg vinden, dat we de wedstrijden niet laten starten op dagen zoals vandaag. In vroegere Louis Vuitton Acts vonden ze het misschien niet erg om zo nu en dan eens een risico te nemen, maar nu staat er gewoon teveel op het spel. De MDS boeien (het verst op zee) registreerden niet meer dan 4.5kn.

Flight 5 zal gevaren worden als 2de flight op de reserve dag maandag. Flight 6 is verschoven naar de eerste dag van Round Robin 2 waar normaliter slechts 1 flight gepland staat.

Foto © Gilles Martin-Raget

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: