Wederom uitstel in de Louis Vuitton Cup

4 dagen zijn er verloren vanwege de passieve weersomstandigheden hier in Zuid Europa. Een dergelijke weersituatie kon niet worden voorzien daar in de voorbije 8 Acts zijn er slechts 2 volle zeildagen verloren zijn gegaan. In de historiek van de weerdata in Valencia is nergens te vinden dat er gedurende deze periode van het jaar 4 dagen niet gezeild zou kunnen worden.

Flights 1 tot en met 8 zijn nu allemaal verschoven naar reserve data of ergens dieper in het schema. Vandaag (eerste reserve dag van Round Robin 1) zullen flight 1 en 2 dus gevaren worden. We beginnen dus terug vooraan.

De organisatie deed het juiste ding met niet te laten starten. Het is beter niet te starten dan slecht te racen zei Eric Doyle (race strategist BMW Oracle).

Foto © Gilles Martin-Raget

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: