Louis Vuitton Cup - eindelijk varen

We zijn even een de Van Uden Reco Cup gaan varen en lopen zo dus een 24u achter de feiten aan. Maar, aangezien jullie toch pas achter de pc kruipen als jullie op het werk zijn… Ziehier een beknopte versie van wat er zoal in America’s Cup-land gebeurd is.

Wat gebeurde er zoal op vrijdag? In de allereerste Louis Vuitton Cup in Europa ging Mascalzone Latino met de eer lopen tegen het machtige Emirates Team New Zealand. BMW Oracle won beide races en het Victory Challenge (waar onze Jean Martin Grisard mee bij behoort) won tegen Shosholoza. In Flight 2 zette Shosholoza dan het aller eerste punt op het score bord voor Zuid Afrika door te winnen tegen de Duitsers.

Op zaterdag dan, was er weeral geen wind meer in voorraad. De uitdagers deelden allen dezelfde menig, zijnde dat ze eerst Round Robin 1 zullen afwerken alvorens aan RR2 te beginnen.

Zondag 22 april, juist genoeg wind om (na een uitstelletje) te racen. Shosholoza laat haar spiegel zien aan het sterke Oracle gedurende de eerste lap, maar moet uiteindelijk toch (onverdiend) onderspit delven. Luna Rossa won comfortabel na een tacking duel van United Internet Team Germany en +39 kwam langs geen kanten in de buurt van de Kiwi’s. Vanwege brokken aan de spiboom moest een kreupele Desafío Español de meerder erkennen in het Franse Areva Challenge die hier belangrijke punten scoren.

De score tot hiertoe:

 1. BMW Oracle Racing USA 98 met 9pts
 2. Luna Rossa Challenge ITA 93 met 9pts
 3. Mascalzone Latino-Capitalia ITA 99 met 6pts
 4. Emirates Team New Zealand NZL 92 met 6pts
 5. Victory Challenge SWE 96 met 6pts
 6. Desafío Español 2007 ESP 97 met 5pts
 7. Areva Challenge FRA 93 met 5pts
 8. Team Shosholoza RSA 83 met 4pts
 9. +39 Challenge ITA 85 met 2pts
 10. United Internet Team Germany GER 89 met 1pts
 11. China Team CHN 95 met 1pts

Foto © Gilles Martin-Raget

Labels

Auteur:

 • Yan T.

  Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: