Van Uden Reco Stellendam Regatta 2007

Het was een zonovergoten weekend met na afloop veel verbrande gezichten. De voorspellingen vertelden dat er weinig wind zou zijn voor zaterdag en een 10tal knoopjes voor zondag. De rollen werden echter omgedraaid en de wind werd dus andersom verdeeld. Zowel zaterdag als zondag kwam de seabreeze er bij ons wel door, iets wat ze in Valencia niet kunnen zeggen!

De wedstrijdleiding liet zien hoe je een deftig evenement in elkaar steekt met alles erop en eraan. Het deed me wat denken aan een ABN AMRO North Sea Regatta maar dan in het klein. Na de wedstrijden zorgde sponsor Heineken en Bach yachting voor de dorstige en een bandje schepte sfeer tot ergens begin zondag. Op zondag voor de prijsuitreiking werden er tal van lekkere hapjes geserveerd (verse krab, Nederlandse sushi, bitter garnituur, enz…) zodat ook de hongerige aan hun trekken kwamen.

De seabreeze kwam er zaterdag door midden in de 3de serie wat hier en daar wel voor hilarische taferelen zorgde. De wedstrijdleiding brak de serie af om ze dan zoals het hoorde netjes terug te laten starten, maar dan in de andere richting. Zondag konden we nog net starten voor de seabreeze zijn gekende “calm” presenteerde alvorens zijn intrede te maken. Wij danken dan ook deze thermische druk om ons nog een 2de serie te geven.

IRC 1

In de IRC 1 klasse werd er vooraan deftig gestreden tussen Bolidt (Swan 45), Holmatro (GS44), Connect Lesonal (Sinergia 40) en de Roark (GS43). Alle 4 haalden ze ter tijd en stond hun paaltje hoewel de Wide Awake (Lutra 33) van Kees Versluys en de Van Uden/ T U Delft (Mumm 30) van de Stichting Delft Challenge zich af en toe mee in de kopgroep kwam mengen. Uiteindelijk was het de Connect Lesonal die met het goud ging lopen. De Eclectic (Dehler 44) die wel mee vooraan vaarde, maar het op berekende tijd laat afweten vinden we terug op een 11de plaats.

ORC-Club 1

In ORC 1 gaat Wiper One met de pluimen lopen met slechts 1 puntje verschil van Stella Maris. Mede sponsor van dit event John den Engelsman wordt 3de met zijn Change of Course.

IRC 2 en ORC-Club 2

IRC 2 (waarbij alle boten het geluk hadden om zeker brons te halen) had een toch niet al te klein veld daar ORC 2 en de X-35’s samen met hen aan de startlijn verschenen om het toch nog spannend te maken. De Zeebeer vaarde zeer dominant en zette alle paaltjes achter haar naam. De Zeebeer vaarde niet alleen goed in IRC 2, maar ook in ORC 2, want ook daar werden ze eerste. Doe het hen maar eens na! Kees van Steensel wordt 2de met zijn Woeste Willem en de Split Image van David de Graaf gaat echt met het brons naar huis.

X-35

In de X-35 klasse was het spannend racen waar Martin Baas van Magic Marine met de scepter zwaaide. Ik hoor hem aan de benedenboei nog tegen iemand van z'n crew roepen: "draaien aan dat ding, je weet wie je baas is!" Door hun bootsnelheid en tactisch goed geplaatste zetten, bleven de andere teams in hun schaduw. Team la Dolce Vita werd 2de, en vaarde hier zijn eerste paaltje met de X-35 (op zondag avond kon je een trotse John Keijsers zien rondlopen). Krefima Arenda die versterking hadden gekregen van Wessel Colsen werden 3de, Maas van Nanno Aukens werd 4de en The Untouchables van Coen Whorman sluit het rijtje met een 5de plek.

First 31.7

In de First 31.7 klasse ging de overwinning naar Jan de Wandelaar die met 4 wins hier komt laten zien hoe je dit spelletje speelt. Op een 2de plek komt de Lovis te staan gevolgd door de Villa First van Adri Van de Velde en op een 4de plek staat de Belgische Innamoramento.

ORC-Club 3

ORC 3, daar greep Frits Van Dijk naast de prijzen door naast zijn podium plaatsen een tiende plek te varen. De eerste plaats ging in die klasse naar de Big Beeste met Gwyn Hagenaers aan boord. Leo van Capel werd door gemiddeld te varen knap 2de.

IRC 3

In de IRC 3 klasse zien we ook dubbele inschrijvingen, want daar staat de Big Beeste op een 2de plek vlak voor de JAG Two van Jan Goderis. De ereplaats ging naar Op Merote van Hagedijk.

IRC 4

In de IRC 4 vinden we 4 boten terug die zeker niet minder hard gevaren hebben dan de grotere klasses. L’esprit de Morbihan van Vincent de Vries wordt hier eerste voor Roy van Aller die met zijn Noorderwind 2de wordt. De 3de prijs is voor F.J. Burg met zijn Te Lui & Te LaX.

J 22

In de J22 klasse laat Jeroen den Boer zien dat je niet moet kunnen winnen om te overwinnen. Hij wordt eerste zonder hier ook maar één keertje eerst over de finish te zijn gekomen. 2de werd Ronald Veraar met Mojo en de 3de plek ging naar Edgar Westerhuys met Jabulani 2.

J 80

Bij de J80 klasse vinden we de importeur van “J” terug op een 3de plaats, na het Belgische (en probeer het niet uit te spreken) Mentaquilibrium van Thomas Savoye. De winst in de J80 klasse ging naar P.J. Hanse met zijn Jiffy.

Maxfun 25

Bij de Maxfunners staat Walter Geurts op een 2de plek zij het met evenveel punten als winnaar Marco Van Driel met zijn MXTC. Team Hycos van Sander Jorissen werd met slechts 1 puntje meer 3de. Zowel nummer 2 als nummer 3 vaarden een paaltje, het andere paaltje werd gewonnen door Team Pandion.

...en de rest

De X79’s waren met z’n 3-en en de eerste plaats ging naar K. Salden van Xavante en met evenveel punten als de 3de vinden we op 2 de Wervelwind van Robert Klein Breteleer. Dijkhuizen sluit het rijtje met zijn Strax.

Ten slotte krijgen we de X99’s waar Solex met 3 wins op rij bovenaan het rijtje staat. Net daaronder en met evenveel punten als de 3de staat C. van Marle met Roxanne boven W. van der Meide met Onyx.

Als de rest van het seizoen ook zo fantastisch wordt als de Van Uden Reco Regatta hier in Stellendam beloofd het een geweldig jaar te worden. Wij zijn er volgend jaar zeker weer bij.

P.S.

Wegens een nog onvolledige uitslag kunnen sommige resultaten nog veranderen.

Wij danken Wessel Colsen voor de eerste foto

Alle resultaten via:
www.vanudenreco.nl

Meer foto's en heb je wat te vertellen: via het ClubRacer forum.

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: