Antwerp Race 2007 update

Jullie denken er misschien nog niet aan, maar achter de schermen is de voorbereiding van de 20ste editie van de Antwerp Race reeds volop aan de gang.

Om de Antwerp Race begrijpelijker te maken voor de niet wedstrijdzeiler en omdat in Nederland beslist is om voortaan nog enkel in IRC te zeilen, beperken we ons vanaf deze editie tot twee meetsystemen : IRC en CR.

Uiteraard hebben we ook nog de sportboten en de Maxi schepen klassementen. Dit zal de competitie zeker ten goede komen.

Omdat vorig jaar enkele top IRC boten zich hadden ingeschreven in de CRC, wat uiteraard niet de bedoeling was, is er dit jaar beslist dat de racer zeiler met een IRC meetbrief dit jaar verplicht is om in het IRC meetsysteem mee te varen. De cruiser zeiler die geen IRC meetbrief bezit, zal in het Cruiser Rating meetsysteem varen. De schepen die willen deelnemen aan de Antwerp Race moeten een geldige meetbrief bezitten alvorens zich te kunnen inschrijven via de website. M.a.w. zorg voor uw meetbrief voor 1 september 2007. Verschijnen er meer dan 10 gelijke type schepen (bv First 31.7) aan de start, geven we deze schepen graag apart klassement. Deze verdeling zal ook van toepassing zijn voor alle andere zeilwedstrijden aan de belgische kust.

Betreffende meetsystemen

Cruiser Rating (CR) is een handicapsysteem om zonder meting kajuitzeiljachten, voorzien van een zeereling en met een leefbaar interieur, de mogelijkheid te bieden tegen elkaar te zeilen. Het is dus een eerste stap naar het wedstrijdvaren en dit in een recreatieve en familiale sfeer. Wedstrijdboten en sportboats dienen IRC te varen. Een CR meetbrief kan aangevraagd worden via de website www.cruiserrating.be.

IRC is een handicapsysteem voor de regelmatige wedstrijdzeiler en is het meest gebruikte meetsysteem in Europa. Sinds kort heeft ook Nederland gekozen om voortaan in enkel in IRC te zeilen. De in België wonende wedstrijdzeilers kunnen hun meetbrief bekomen of bijkomende informatie aanvragen bij Lucien Lejeune, (tel : 03/383.33.18, mob : 0476/43.68.50 of lucien.lejeune@telenet.be ) . Voor de Nederlandse schepen is dit voorlopig best via info@rorcrating.com.

En eens je een IRC meetbrief hebt, waarom dan niet deelnemen aan de andere wedstrijden in België ( lijst zie www.onzk.be/calendar.htm)

Meer info over de Antwerp race: Antwerp Race

Foto © Mark Meulemans

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: