Thierry Schmitter vaart sterk tijdens de Semaine Olympique Française

Thierry Schmitter staat na vier gevaren wedstrijden in de paralympische 2.4 klasse op een tweede plaats vlak achter de Deen Andersen . Er doen 14 zeilers mee. Alleen de sterke Duitse en Amerikaanse zeilers ontbreken.

Schmitter is een uiterst gedreven sportman. Hij zet hoog in. “Mijn doel is om hier eerste te worden, en dat moet kunnen.” Schmitter won brons op de Paralympische spelen van Athene en werd tweede op het open WK in 2006 met maarliefst 96 valide en minder valide deelnemers. In 2004 en 2006 won hij dit Franse evenement al eens.

Thierry Schmitter is geboren in Frankrijk en woont sinds zijn derde in Nederland. De Hagenaar studeerde Maritieme Techniek aan de TU Delft. Schmitter zeilt nu in de 2.4 klasse. Deze gedreven topsporter zeilde van jongs af aan, maar gaf de voorkeur aan de bergsport. Tot Schmitter zijn rug brak na een klimongeluk in 1998. Gevolg was een complete dwarslaesie vanaf de 12de wervel.

Thierry zei na afloop op maandag, “De Deen Jens Andersen (DEN) is twee jaar weggeweest maar wel heel sterk begonnen aan zijn serie. Hij heeft drie van de vier races gewonnen. Bjornar Erikstad (NOR) en Helena Lucas (GBR) staan maar drie punten achter mij. Alleen mijn rivaal Damien Seguin (FRA) heeft moeite om de aansluiting te vinden met heel weinig wind. Het is heel spannend en de strijd is nog lang niet gestreden.” De eerste vier wedstrijden zijn gevaren van een serie van 11. Voor het einde van de week wordt er meer wind voorspeld.

Volvo Cars Nederland koestert de zeilsport en steunt naast Schmitter ook andere Nederlandse topzeilers in Olympische klassen op individuele basis. Volvo voorziet deze topsporters van auto’s en levert zodoende een waardevolle bijdrage aan hun mobiliteitsprobleem. In ruil daarvoor treden deze topsporters op als ambassadeurs onder naam ‘Team Volvo for Life’.

Op dit moment bestaat Team Volvo for Life uit:

  • Casper Bouman (Wereldkampioen windsurfen 2006)
  • Joeri van Dijk (tweevoudig jeugdwereldkampioen windsurfen)
  • Sven en Kalle Coster (6de op Olympische Spelen 2004 in de 470 klasse)
  • Alle negen dames van het succesvolle Yngling team
  • Thierry Schmitter (Bronzen medaille 2.4 Klasse Athene 2004)

De Semaine Olympique Française is te volgen op:
http://sof.ffvoile.net/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: