Louis Vuitton Cup: Eindelijk wind

Shosholoza verrast Luna Rossa

Eindelijk laat de seabreeze zien waartoe hij in staat is. Het gevecht om mee bij de top 4 te horen is begonnen, want enkel de top 4 zal doorgaan naar de semi finale. Er zijn 3 teams die mee kans maken om bij de grote jongens te horen.

We spreken dan over Mascalzone Latino, Victory Challenge en Shosholoza. Het team dat thuis speelt, euh… zeilt, Desafio Espanol 2007, staat 1 punt achter deze 3.

FLIGHT 4

Shosholoza stuurman Paolo Cian kon op de startlijn net voor Luna Rossa lopen. Doordat de Italianen niet echt een snelheids voordeel hadden gingen ze een tacking duel aan met de Zuid Afrikanen. De negertjes echter lieten zien dat ze den tijd van de houten kano’s al lang gepasseerd zijn en verloren geen terrein. Voor de wind wisten ze waar er juist gevaren moest worden en maakten geen fouten. Daarna heel de weg terug naar boven was het terug tacking duel geblazen, maar Shosholoza ging terug eerst om de bovenboei. De Zuid Afrikanen hielden het hoofd koel en de Italiaantjes kwamen niet meer in de buurt en konden Shosholoza alleen maar volgen tot over de finish.

Desafío Español laat Mascalzone Latino achter zich en Emirates Team New Zealand zeilt rondjes rond Areva Challenge. Victory Challenge kon het snelheidsverschil met BMW Oracle niet overbruggen en United Internet Team Germany bleek de sterkere te zijn in de match tegen China Team waar er iemand over boord viel.

FLIGHT 5

De beste match van flight 5 was diegene tussen Luna Rossa en BMW Oracle Racing. Normaal gezien zou dit een match van ongeslagen teams zijn, maar eerder deze morgen was daar voor Luna Rossa al verandering in gekomen. Het was een spannende match, beide schepen opteerden voor de linker kant van de baan met Oracle tactisch aan de binnenkant. Schipper Chris Dickson ging met een voorsprong van 8 sec om de eerste boei. Deze kleine voorsprong kon maar tot 15 sec worden verlengd toen ze beide terug aan de boventon kwamen. Spannend wedstrijdje dus. Luna Rossa kon aanvallen in het laatste voordewindse stuk maar Dickson bleef kalm en won met een marge van amper 6seconden.

Verder verslaat Mascalzone Latino het +39 team, zeilt Emirates Team New Zealand de thuisploeg naar huis met 1:12sec. Victory Challenge bleek meer speed te hebben dan United Internet Team Germany en Shosholoza stuurde de Chinezen wandelen, deze keer met een voltallige bemanning.

De tussenstand

1. BMW Oracle Racing USA 98 met 13pts
2. Emirates Team New Zealand NZL 92 met 10pts
3. Luna Rossa Challenge ITA 93 met 9pts
4. Mascalzone Latino-Capitalia ITA 99 met 8pts
5. Team Shosholoza RSA 83 met 8pts
6. Victory Challenge SWE 96 met 8pts
7. Desafío Español 2007 ESP 97 met 7pts
8. Areva Challenge FRA 93 met 5pts
9. United Internet Team Germany GER 89 met 3pts
10. +39 Challenge ITA 85 met 2pts
11. China Team CHN 95 met 1pts

Foto © ACM 2007 / Stefano Gattini

Labels

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: